ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Aralık 2014 Çarşamba 00:35

Mehdi Eker: Dünyada her 7 kişiden biri aç

Mehdi Eker: Dünyada her 7 kişiden biri aç

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) 5. Gıda Güvenliği toplantısının ardından Yıldız Parkı’nda bir restoranda gala yemeği düzenlendi.


Gıda, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, dünya 1 milyar aç insanın olduğunu söyledi. Bakan Eker, “Dünyada 1 milyar aç insan var. Yani yerküredeki her 7 kişiden birisi aç. Ve buralarda gıda güvenliği yok. Gıda güvenliğinin olmadığı yerde küresel güvenlikten ve küresel barıştan da söz etmek mümkün değil.” dedi.

Yemeğe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve D-8 ülkelerinin tarım bakanları katıldı. Yemekte kısa bir konuşma yapan Bakan Mehdi Eker, “Dünyada 1 milyar aç insan var. Yani yerküredeki her 7 kişiden birisi aç. Ve buralarda gıda güvenliği yok. Gıda güvenliğinin olmadığı yerde küresel güvenlikten ve küresel barıştan da söz etmek mümkün değil. Eğer dünyanın bir kışı gıda için güvende değilse kalan kısmı da barış ve huzur açısından güvende olmaz. Gıda güvenliği için gerçekleştirdiğimiz bu toplantı sadece D-8 ülkeleri için değil küresel anlamda da bir takım mesajlar içerecektir.” ifadelerini kullandı.









KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER