ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2014 Çarşamba 15:12

Mega kent savaş alanını andırıyor

Mega kent savaş alanını andırıyor

Savaş alanına dönen sokaklarda esnaf yaralarını sarmaya çalışıyor.


Kobani olaylarını bahane ederek, İstanbul’un çeşitli yerlerinde yapılan korsan gösterilerin bilançosu, gün aydınlanınca ortaya çıktı. Savaş alanına dönen sokaklarda esnaf yaralarını sarmaya çalışıyor.

IŞİD’in Kobani’ye saldırmasını bahane eden korsan göstericiler, İstanbul’un birçok semtinde izinsiz gösteri yaparak, çevreye zarar verdi. Bağcılar, Sultangazi, Şişli, Beyoğlu, Kadıköy, Sultanbeyli, Zeytinburnu ve Esenler’de yoğun olarak gösteriler yapıldı. Belediye işçileri ve esnaf sabahın erken saatlerinde savaş alanına dönen sokaklarda temizliğe başladı. Meydanda bulunan yanmış araçlar dikkat çekerken, esnafın, eylemcilerin çevreden toplayıp yaktıkları malzemelerin enkazını kaldırdıkları gözlendi. Belediye işçileri ise yanan elektrik kablolarını değiştirdi.

Sultanbeyli’de Türk Telekom binası kapatılırken, camları tuzla buz olan dükkanlar da tadilata alındı.

Gösterilerde aracı hasar gören Recep Çimen adlı kişi, “Olaylar olduğunda her yeri ateşe verdiler. Aracım komple hasar gördü. Her şey yandı” dedi.

“BEN DE KÜRDÜM, BU NASIL DAVADIR”

“Bu nasıl Kürtlüktür, bu nasıl bir davadır” diyen Yusuf Temur, “Seslerini duyurmaya çalıştılar. Sonra her tarafı dağıtmaya başladılar. Dükkanı kapatmak zorunda kaldık. Ben de Kürdüm, bana zarar veriyorlar. Bu nasıl Kürtlüktür. Bu nasıl bir davadır. Ben Kürtçe mağazamı dağıtmamalarını söyledim. Bizlere zarar veriyorlar” şeklinde konuştu.

Dükkanı yağmalanan başka bir esnaf ise, “İş yerini görüyorsunuz. Çok mağduruz. Hasar büyük. Devlet bir an önce müdahale etmeli. Hala güvenliğimiz yok. Birilerinin bize yardımcı olmasını istiyoruz. Esnaf olarak Sultanbeyli’nin huzura kavuşmasını istiyoruz. Ben esnafım, benim suçum günahım ne?” diye konuştu.

VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

BENZİN İSTASYONUNU YAKMAYA ÇALIŞTILAR

 İstanbul'da molotoflu eylemler yapan  korsan göstericiler, bir benzin istasyonunu da yakmaya çalıştı.

Bidon içerisine benzin alma isteklerine yanıt alamayan eylemcilerin pompaları ateşe vermesi, güvenlik kameralarına yansıdı. Beyoğlu'nda  korsan göstericiler eylemleri sırasında yaşanan olay, "bu kadarına da pes" dedirtti. Piyalepaşa Bulvarı'nda bir otobüsü molotof kokteyli atarak yakan eylemciler, bir benzin istasyonunu da ateşe vermeye çalıştı.

İddiaya göre istasyon görevlilerinden bidona benzin doldurmasını isteyen eylemciler, olumsuz yanıt alınca deliye döndü. Eylemciler bir süre sonra geri dönerek benzin istasyonu pompasına molotof kokteyli attı. Bir anda alev alan pompa nedeniyle istasyonda büyük panik yaşandı. Görevliler hemen olaya müdahale ederek yanan pompayı söndürdü. Yangının yakıt depolarına sıçramaması olası bir faciayı önledi.

Otobüse ve benzin istasyonuna molotof kokteyli atan eylemciler, güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde önce bir otobüsü yakan eylemciler bir süre sonra benzin istasyonu pompasına da molotof kokteyli atıyor.





































KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER