ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2014 Perşembe 15:29

Mega kent kışa hazır

Mega kent kışa hazır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaklaşan kış mevsimi nedeniyle hazırlıklarını tamamladı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaklaşan kış mevsimi nedeniyle hazırlıklarını tamamladı. İBB tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarına karşı bin 22 araç ve iş makinesi ile 4 bin 781 personelin görev yapacağını, depolarda 209 bin ton tuz, bin 385 ton solüsyon hazır bekletildiği ifade edildi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2014-2015 kış sezonunu sorunsuz geçirmek ve şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için hazırlıklarına devam ediyor. Olağan üstü haller, kar-buz ve göllenme ile mücadele çalışmalarını değerlendirme, planlama koordinasyon toplantısı AKOM’da yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu başkanlığında yapılan toplantıya; İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan,Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Turgay Gökdemir, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş, Ulaşım Daire Başkanı Adil Karaismailoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muzaffer Saraç, Bilgi İşlem Daire Başkanı Hakkı Tok, AKOM Müdürü Mustafa Akyüz, İETT, İSKİ, İGDAŞ, İSFALT, ilgili müdür ve müdür yardımcıları ile Karayolları, Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, İDO, BEDAŞ temsilcileri katıldı.

AKOM Meteoroloji Uzmanı Ahmet Köse, önümüzdeki kış aylarında havaların nasıl olacağı ve İstanbul’un iklimi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Turgay Gökdemir, bin 22 araç ve iş makinesi ile 308 müdahale güzergahı ve toplam 4 bin kilometre yol ağında 4 bin 781 personel ile olumsuzluklara karşı çalışma yapılacağını belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 145 traktör kar kürüme ekibi muhtarların sorumluluğunda kendi köy yollarını açmak için görev bölümü yaptı.



209 BİN TON TUZ HAZIR BEKLETİLİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi depolarında 209 bin ton tuz, bin 385 ton solüsyon hazır bekletiliyor. ihtiyaç halinde Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı tesislerinde günde 2 bin ton solüsyon üretim kapasitesi var. Kritik kavşaklarda 50 kurtarıcı ve çekici muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek. İlçe belediyelerinde 24 saat nöbetçi ve görev yapacak ekipler hazır bekletilecek. İlçeler kendi imkanları yetersiz kaldığı durumlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından desteklenecek.

Sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşlar için toplama merkezleri planlandı. Vatandaşlar zabıta, polis, ambulanslar ile toplanarak sağlık kontrollerinden geçirilerek misafir edilecekler. İlçe belediyeleri kendi bölgelerinde tespit ettikleri evsiz vatandaşları Büyükşehir Belediyesi’nin misafirhanelerine getirecekler.

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER