ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Haziran 2013 Çarşamba 07:49

Meclis'i yakacaklardı!

Meclisi yakacaklardı!

Gezi olaylarıyla ilgili korkunç iddia! Polis, Ankara'daki Başbakanlık binası ve TBMM'yi yakmak isteyenleri önceden haber aldı ve büyük bir krizi önledi.


Göstericiler sadece Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ni hedef almadı. Erdoğan'ın 'Kahraman' dediği polisler Ankara'daki Başbakanlık binası ve TBMM'ye yapılan saldırıları da önceden haber aldı. Saatlerce buraları savunup büyük bir krizi önledi. 

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Polis Akademisi mezuniyet töreninde vurguladığı "Polis kahramanlık destanı yazmıştır" sözlerinin perde arkasında yaşanan olayların detayları Takvim gazetesinde yer aldı. Edinilen bilgilere göre o süreçte polis oldukça kritik eylemleri önledi. İlk hedef belirli aralıklarla saldırılan Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'ydi. Hatta bir gece Ortaköy, Kabataş ve Barbaros Bulvarı yönleri barikatlarla kapatıldı. Beşiktaş tam bir ablukaya alındı. Ama Polis her defasında burayı koruma altına aldı ve ofise girişi engelledi.

DİNLEMEYE TAKILDILAR

Ankara'da da hedef Başbakanlık'tı. Eylemlerin devam ettiği günlerde emniyet istihbaratı sosyal medyada twitter ve internette zello'dan haberleşmeyi izledi. Ayrıca önleyici dinlemeler yapıldı. İstihbarat birimleri konuşma ve yazışmalardan bazı yerlerin basılmasının planlandığını belirledi. İstihbarata ağırlık veren polis Kızılay'da bulunan Başbakanlık binasının gece 02.00'da basılma planının yapıldığını saptadı.

ODAYA GİRME PLANI

Emniyetin birimleri 750 kişilik ellerinde sopalar, sapanlı demir bilyeler ve torpiller bulunan grupların Başbakanlık binasını basmak için yürüyüşe geçtiğini tespit etti. Bu tespitin üzerinden hızla 200 kişilik çevik kuvvet birimi Başbakanlığın önüne gönderildi. Gruplar burada çevik kuvvet polisiyle çatışmaya girdi. Saatler süren olaylar sonrası grup dağıtıldı. Zanlıların ikinci baskını aynı anda Başbakan'ın Keçiören Subayevleri'ndeki konutuna yapıldı. Taş ve sopalarla harekete geçen 1000 kişilik grubun yolu 40 motorize Yunus ekibi ile kesildi. Yunus ekipleri grubu bir süre oyalarken, izinli ve istirahatta olan tüm Çevik Kuvvet ekiplerine acil kodla uyarı geçilerek bölgeye takviye gönderildi ve darbe girişimi sayılabilecek büyük bir tehlikenin önüne geçildi.

DOLMABAHÇE

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Polis Akademisi mezuniyet töreninde vurguladığı "Polis kahramanlık destanı yazmıştır" sözlerinin perde arkasında olaylar sırasında Başbakanlık ofisi, binası, konutu ve TBMM'yi koruyan memurlar bulunuyordu.

KIZILAY

Eylemciler Başbakan'ın odasına girmeyi, koltuğa oturup fotoğraf çektirmeyi, duvarlara sprey boyalarla hakaretler yazmayı planlıyordu.

TBMM

ODTÜ'den harekete geçen 3 bin 500 kişilik grup Meclis'e yürüdü. Sabaha kadar eylem yapan grup meclisi ateşe vermek istiyordu.

3 CEPHEDEN ABLUKAYA ALINDI

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Dolmabahçe'de bulunan ofisi, olayların ilk günlerinden beri hedef durumundaydı. Protestoların şiddetlendiği bir gece gösterciler Kabataş, Barbaros Bulvarı ve Ortaköy istikametlerini kapatarak Dolmabahçe'yi adeta abluka altına aldı. Taş ve sopalarla ofise saldıran eylemcileri, Başbakanlık ofisi önünden hiç ayrılmayan polis engelledi.

ANKARA'DA 21 GÖZALTI DAHA VAR

Ankara'daki gösterilere katılarak polise ve çevreye saldırdıkları belirlenen ve "terör örgütü üyesi" oldukları iddia edilen kişilere yönelik, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan operasyon tamamlandı. 30 ayrı adreste arama yapan polis, 21 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların kaldıkları yerlerdeki bazı belgelere el konuldu.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER