ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Mart 2014 Çarşamba 18:11

Meclis olağanüstü toplantısında gergin anlar

Meclis olağanüstü toplantısında gergin anlar

TBMM Genel Kurulu olağanüstü toplandı. Fezlekeler okunmayınca Genel Kurul'da gergin anlar yaşandı.


TBMM Genel Kurulu’nda fezlekelerin içeriğinin okunmasını isteyen muhalefet, fezlekeler okunmayınca başkanlık divanı önünde toplandı. Başkanvekili Sadık Yakut ortam gerilince, usül tartışması açtı ve her partiden bir milletvekiline söz verdi.

Olağanüstü toplanan Genel Kurul’da fezleke tartışması yaşanıyor. Muhalefet partileri fezlekelerin içeriğinin okunmasını istedi. Başkanvekili Sadık Yakut ise fezlekelerin üst yazısının okunmasına karar verdi. Bunun üzerine Genel Kurul’da tartışma çıktı. Başkanlık divanı önünde toplanan muhalefet üyeleri, Sadık Yakut’a tepki gösterdi. Yakut da usül tartışması açtı.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli kürsüde yaptığı konuşmada, komisyon kurulacağını orada fezlekelerin içeriğinin görüşülebileceğini söyledi. MHP adına söz alan Faruk Bal ise fezlekelerin içeriğinin ortalığa saçıldığını belirterek iktidar partisi milletvekillerinin vicdanını parti genel merkezine teslim ettiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, eski dört bakanla ilgili fezlekelere ilişkin, "Bu fezlekeler TBMM'ye geldi, okunmalıdır. Okunduktan sonra Meclis Başkanlığı, Meclis'i yöneten kimsenin bu fezlekeler ve eklerini 'TBMM'de yer alan milletvekillerinin incelemesine açıyoruz' diyerek, irade beyanı yapması gerekmektedir" dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, utanç verici görüşmelerin, ilişkilerin, makam mevki ve milletin iradesine yakışmayacak yolsuzluk ve rüşvet skandalının devam ettiğini belirterek, "Hergün arkası yarın piyesleri gibi milletimiz hayretler içerisinde kalmaktadır" ifadesini kullandı.
Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk batağının bugün TBMM'de Türk milletinin huzuruna getirileceğini kaydeden Vural, "Param ve oğlum piyesinin yeni bir sahnesi bugün TBMM'de sahnelenecektir" diye konuştu.
Eski 4 bakanla ilgili fezlekelerin yenilir yutulur cinsten ve AK Parti'ye oy vermiş insanların hazmedebileceği türden işler olmadığını iddia eden Vural, fezlekelerde eski bakanlarla ilgili "rüşvet almak, suç işlemek için örgüt kurmak" gibi suçlamaların olduğunu savundu.

Vural, " Bunların sorgulanması gerekiyor. Soruşturma yapılması, Yüce Divan'a gidilmesi gerekiyor. Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı kişiye özel imar planları onaylamak, imar planlarına müdahale etmek. Bu kadar ağır iddialar var. Fezlekeler geldi 30 klasör, 1.5 ay bekletildi. Savcılar ayarlandı, yeni fezleke gönderdi, 11 klasör. Hangi deliller yok edildi. Şimdi bu kuşa çevrilmiş fezlekelerin içeriğinin milletten gizlemeye çalışıyorlar " dedi.
TBMM'nin meşruiyetini milletten, milletin hukukundan aldığını vurgulayan Vural, "İnşallah hakka, hukuka, adalete inanan Irak tezkeresindeki gibi Başbakan'a rağmen hayır oyunu vererek, 'Müslüman kanına girmeyiz' diyen milletvekillerinin bu Meclis'te olması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.
Bugün burada bir bakıma temyiz olacağını belirten Vural, "Bu fezlekeler TBMM'ye geldi, okunmalıdır. Okunduktan sonra Meclis Başkanlığı, Meclis'i yöneten kimse bu fezlekeler ve eklerini 'TBMM'de yer alan milletvekillerinin incelemesine açıyoruz' diyerek bu konuda irade beyanı yapması gerekmektedir. Bundan sonraki dönemde inşallah bu dosyaların Meclis tarafından Yüce Divan'da yargılanması için önü açılır. Yargı devam etsin, yargı çalışsın bizim arzu ve isteğimiz budur" şeklinde konuştu.

Eski AB Bakanı Egemen Bağış ile ilgili olduğu iddia edilen ses kayıtlarına değinerek, "Bu ne utanmazlıktır. AK Parti kararmış, kara parti haline gelmiştir. İnşallah milletimiz 30 Mart'ta sizi öyle bir makaraya alacak ki feleğiniz şaşacak. Hak sillesinin sedası yoktur ancak vurunca da devası yoktur" dedi.
Eski bakanların Soruşturma Komisyonu kurulması başvurusuna ilişkin soruya Vural, "Bunlar hepsi taktik. Meclis Soruşturması açılsın diye müracaatta bulunuyorlar. Müracaatta bulunacaklarına dilekçeyi imzalasınlar. Meclis ve soruşturmasının lehinde oy kullanacaklarını ifade etsinler. Hakim, savcı ayarlayıp bu işin içinden kurtulamayacaksınız. Bu 4 bakanla, bu iddialarla ilgili kayıp dosyaların peşindeyiz. Bu tamamı taktik bir adımdan öteye bir anlam taşımıyor" karşılığını verdi.

"BUNLARIN HESABI VERiLECEK"

Vural, konuyla ilgili başka bir soru üzerine, şunları söyledi:

"Bunların hesabı verilecek. Andolsun ki verilecek. Babil kulesini kullanmak için dinimizi, diyanetimizi araç olarak kullanmanız bu millet tarafından lanetlenecek. Babil kulenizin yıkılmaması için ay yıldızlı bayrağımızı siyasi propaganda yapanlar; bilin ki o Babil kulesini bu millet yıkacak. Bu Babil kulesinin yıkılmasını önlemek için bir taraftan dini değerlerimiz, diğer taraftan ay yıldızlı bayrağımız bir araç olarak kullanılıyor. Ama göreceksiniz biz, bu millet bu Babil kulesini yıkacak. Haram saltanatı kuranlardan hesap sorulacak."

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER