ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Eylül 2014 Pazar 15:08

Mecidiyeköy'de asansör faciası

Mecidiyeköyde asansör faciası

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Şişli'deki inşaatın asansörünün zemine düşmesi sonucu 6 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi


 

Kaza saat 20.00'da meydana geldi. İnşaatı devam eden 36 katlı binanın 14 katında duran asansör henüz belirlenemeyen bir nedenle içinde işçiler varken zemine düştü. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.

 İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Şişli'deki inşaatın asansörünün zemine düşmesi sonucu 6 işçinin hayatını kaybettiğini bildirdi

Mutlu, Twitter hesabından yayımladığı mesajda, şunları kaydetti:

"Acı kayıplarla yine bir iş yeri kazasının üzüntüsü içindeyiz. Hayatını kaybeden 6 işçi kardeşimize, Allah'tan rahmet diliyorum. Üzücü iş yeri kazasında hayatını kaybeden işçilerimizin sayısının artmasından endişe ediyoruz." 

Çalışmalar sürüyor

Bu arada, itfaiye ve AFAD ekiplerinin asansörün düştüğü inşaatın -5. katındaki çalışmasıyla çıkarılan 6 işçinin cesedi, ambulansla Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. 

Olay yerinde bekleyen işçi yakınlarının şantiyeye girmek istemesi üzerine, özel güvenlik görevlileri ile işçi yakınları arasında kısa süreli arbede yaşandı. Çevik kuvvet ekiplerinin araya girmesiyle olay büyümeden önlendi. 

Kazanın meydana geldiği inşaatta, AFAD, itfaiye ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması sürüyor. 

Haberin videosu için burayı tıklayınız

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER