ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 11:10

Mazgallarda bahar temizliği

Mazgallarda bahar temizliği


Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Kent Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri, her kış sezonu sonunda ızgaraların düzenli bakımını yaparak, olumsuzlukları önlemeye çalışıyor.

Ekipler, yağmur suyu kanallarında kış aylarında biriken çamurları kış sonrasında ızgaraları açarak çıkarıyor, ardından da kanalları basınçlı su ile yıkıyor ve şiddetli yağmurlara karşı hazır hale getiriyor.

ALTGEÇİTLERDE TABAN SUYUNA ÖNLEM

Kent Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri bir taraftan da çoğumuzun hiç farkında olmadığı başka bir sistemi düzenli olarak kontrol ediyor ve önlem alıyor. Bizlere trafikte büyük avantaj sağlayan alt geçitler ve tüneller kot seviyesi düşük olduğu için taban suyuna daha yakın durumda ve sürekli olarak taban suyunun baskısı altında kalıyor. Ekipler, alt geçitler ve tünellerdeki yer altı suyunu moto pomplarla çekerek yağmur suyu kanallarına atan sistemleri de sürekli kontrol altında tutuyor. Ankara’daki alt geçitlerin yüzde 70’in de kullanılan pompalı sistemleri düzenli olarak kontrol eden Kent Bakım ve Onarım ekipleri, özellikle kış ayları sonrasında bu sistemlerin de temizlik ve bakımını yapıyor.

ÇAMUR POMPALARINA BAKIM

Alt geçitlerde bulunan pompalı sistemlerin en altında, çamur pompası bulunduğunu belirten yetkililer, ikinci devrede şamandıralı su pompalarının olduğunu, su seviyesi yükselmeye devam ederse de üçüncü pompaların devreye girdiğini ifade etti.

Tüm bu sistemlerin zarar görmemesi için bacalarda biriken çamurun temizlendiğini ve pompaların sürekli bakımlarının yapıldığını kaydeden yetkililer, sadece yıldırım düşmelerinde pompaların sigortalarının atabileceğini ve devre dışı kalabileceği bilgisini verdi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER