ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Ekim 2013 Çarşamba 18:12

Marmaray'ın tweet trafiği

Marmarayın tweet trafiği

Dünden bugüne kadar Marmaray projesine ilşkin tweetlerin grafiği çıkartıldı.


Başbakan Erdoğan, sosyal medyadaki Marmaray eleştirilerine tepki gösterdi. Peki Dünden bugüne ne kadar tweet atıldı? Sosyal medyanın gündemini belirleyen unsurlar ne oldu?

  MARMARAY'IN İLK GÜNÜ

 "Asrın projesi" olarak adlandırılan ve deniz altından Asya'yı Avrupa'ya bağlayan Marmaray'ın ilk seferlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
   
MARMARAY'IN İLK YOLCULARI 'MERAKLILAR'

  Marmaray hizmete girdiği ilk gün büyük ilgi gördü. Ancak yolcuların büyük çoğunluğu yeni ulaşım ağını merak edenler oldu. Hatta bazı yolcuların birkaç kez inip bindiği gözlendi.
   
MARMARAY'DA ELEKTRİK KESİNTİSİ

 Dün hizmete giren Marmaray'da bu sabah saat 08.15 sıralarında elektrik kesintisi yaşandı. Kesinti nedeniyle tramvay rayda kaldı.

Marmaray dün görkemli bir törenle açıldı. Dünya medyasının da büyük ilgi gösterdiği projenin en yoğun tartışıldığı platform ise sosyal medya oldu.

ntvmsnbc'nin ulaştığı bilgilere göre son bir haftada Marmaray'la ilgili atılan tweet'lerin yüzde 80'i dün ve bugün gönderildi.

Sadece dünden bugüne (30 Ekim 17.00'ye kadar) Marmaray'la ilgili atılan tweet'lerin sayısı 294 bin 6.

Tweet'lerin en yoğunlaştığı dönem ise açılış töreninin başladığı saatler oldu. Açılış töreni ile artan tweet'ler protokolün deneme seferi yaptığı anlarda ise en yüksek noktaya ulaştı.

Dün 17.00 ile 18.00 saatleri arasında 34 bin 910 tweet atıldı.

Bugün ise tweet'lerin artış gösterdiği saatler Marmaray'da yaşanan aksaklıklarla aynı anlara rastladı.

İlk yoğunlaşma sabah yaşanan elektrik kesintisinden sonra gerçekleşti. ntvmsnbc'nin ulaştığı bilgilere göre bu olaydan itibaren iki saat içinde 16 bini aşkın tweet atıldı.

Öğlen saatlerinde kapı arızası nedeniyle durdurulan seferlerin ardından ise iki saat içinde 26 bini aşkın tweet atıldı.

Olumsuz gelişmelerin ardından tweet'lerde artış olması Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından tepki gördü.

Erdoğan tepkisini şu sözlerle dile getirmişti: ''Birileri daha ilk günden oradaki hassas, çekilmemesi gereken imdat şeyleri var, onu çekiyor. Tabii orada ister istemez maalesef Marmaray'da bir sıkıntı meydana geliyor. Medya hazırlıklı, geliyor çekiyor, tweet'ler başlıyor. Böyle bir mantık olabilir mi?''

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER