ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Kasım 2014 Salı 19:18

Mardin'den ’’operasyon’’ açıklaması

Mardinden operasyon açıklaması

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü, üniversiteye düzenlenen operasyonda rektörün makam odasının arandığı ve gözaltında olduğu yönündeki haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.


Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü, üniversiteye yönelik düzenlenen operasyon ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla üniversitenin bazı birimlerine yapılan gözaltı ve ifadeye çağrılma işlemlerinin daha önce başlatılan bilgi-belge toplama amaçlı ilk sürecin bir devamı niteliğinde olduğu ifade edildi. Özellikle internet medyası ve sosyal medya aracılığıyla üniversitenin kurumsal kimliğine karşı yalan haberlerle yayılan bir yanlış bilgilendirme söz konusu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Örnek olarak, üniversitemiz rektörünün makam odasının arandığı hatta gözaltında olduğu yönündeki haberler tamamen asılsızdır. Bu duyuruda tamamına yer verilemeyecek derece gayr-i insani, gayr-i ahlaki ve gayr-i İslami birçok yanlış bilgi gerek şahsi gerek ideolojik gerekçelerle gündeme dahil edildiği gözlenmektedir” denildi.

Açıklamada, “Son üç yılda farklı kılıflar ve suretlerle görünür kılınan, mahiyeti itibarıyla değişmeyen bu öfkenin nedenini anlamakta güçlük çekmekteyiz. Ülkemizde hayata geçirilen, hassas bir dengede devam eden demokratikleşme ve özgürlüklerin genişlemesi anlamında barış sürecine yaptığı olumlu katkılarla sürekli gündeme gelen üniversitemizin kurumsal kimliğine karşı yapılan bu saldırıların iç yüzünün günü geldiğinde aydınlanacağına şüphe bulunmamaktadır. Adli kurumlarca yürütülen sürecin en kısa zamanda sonuçlanması ve geçeklerin ortaya çıkması temennimizdir” ifadelerine yer verildi.






KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER