ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ağustos 2014 Çarşamba 21:29

Mardin'de elektrik kesintisi protestosu

Mardinde elektrik kesintisi protestosu

Kızıltepe ve Derik ilçelerinde elektrik kesintileri protesto için Mardin-Şanlıurfa karayolunda eylem yapan bir grup, bazı araçlara zarar verdi.


Kızıltepe ve Derik ilçelerinde elektrik kesintileri protesto için Mardin-Şanlıurfa karayolunda eylem yapan bir grup, bazı araçlara zarar verdi.

Elektrik kesintileri nedeniyle sulayamadıkları tarlalarındaki ürünlerinin kuruduğunu öne süren bir grup çiftçi, kurdukları barikatlarla Mardin-Şanlıurfa karayolunu çeşitli bölgelerde ulaşıma kapatmayı sürdürüyor.

Jandarma ekiplerinin, "dağılın" uyarısına taşla karşılık veren çiftçilere, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Müdahale sonrası yeniden toplanan çiftçiler, eylemlerine devam ederken, bazı araçlara da zarar verdi.

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, AA muhabirine, eylemlerde provokasyonların da yapıldığını belirterek, "Kızıltepe ve Derik'te bir tır ile elektrik şebekelerine zarar verdiler. Vatandaşlarımızın provokasyonlara karşı duyarlı olması lazım. Tahriklere kapılmamalarını arzuluyoruz. Kimsenin zarar görmemesini arzuluyoruz" dedi.

- Sultan Kösen de eyleme destek verdi

Bu arada eyleme destek için gelen "dünyanın en uzun adamı" unvanını 2 metre 51 santimetre boyu ile koruyan Mardinli Sultan Kösen, sorunun çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER