ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 22:49

Manyaslı STK'ler çözüm sürecine destek için biraraya geldi

Manyaslı STKler çözüm sürecine destek için biraraya geldi


Balıkesir'in Manyas ilçesinde bulunan dört sivil toplum kuruluşu (STK), biraraya gelerek çözüm sürecine destek verdi. Manyas Dernekler Platformu adı altında birleşen STK'ler, "Hoşgörü, Dayanışma ve Kaynaşma" yemeği düzenledi. Her kesimden temsilcilerin katıldığı yemekte birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları verildi. Organizasyonun Türkiye'ye örnek olmasını dileyen katılımcılar, çözüm sürecine destek olmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Manyas Dernekler Platformu tarafından düzenlenen program, belediye toplantı salonunda yapıldı. Programa Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Temiray Çelik, İlçe Müftü Vekili Kazım Ural, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Durmuş Özkanlı, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Altun, MHP İlçe Başkanı İlgin Çetinkaya, işadamları, STK temsilcileri ve diğer vatandaşlar katıldı. Katılanların, oturacakları masaları kurayla belirlemesi dikkat çekti. Platform adına açılış konuşması yapan Serhat Kandemir, iki yıl önce dört derneğin biraraya gelip istişare ederek platform kurduğunu söyledi. Zaman içinde birlik ve beraberliğin çok faydasını gördüklerini belirterek, "Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz, ülke olarak kritik bir sınavdan geçtiğimiz bugünlerde en fazla ihtiyacımız olan şey kardeşlik, uhuvvet ve samimiyettir. Bizler diyoruz ki Kürtüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla, Türkmeniyle bir olalım, birlik olalım. Buradan Türkiye'ye bir umut, aydınlığa giden yolda bir ışık olalım. Millet olarak küllerimizden yeniden doğalım." dedi.

Müftü Vekili Ural da farklı kesimlerden biraraya gelenlerin, en güzel mesajı verdiğini söyledi. Birlik ve beraberlik içinde hareket eden toplumların başarılı olarak medeniyet kurduğuna işaret eden Ural, Kur'ân'dan da örnekler verdi, din âlimlerinin birlik ve beraberlik üzerine konuşmalarından bölümler aktardı. Daha sonra işadamı İsmail Okta, birlik ve beraberlik mesajı içeren şiirini okudu. İşadamı İrfan Aydın ise toplumların, birbiriyle temasını ne kadar arttırırsa problemleri aşmada ve çözüme ulaşmada o kadar başarılı olacağını söyledi: "Öncelikle birbirimizi anlamaya çalışmalıyız. Bunu yaparken özellikle genç kardeşlerimizi öne çıkarıp teşvik ederek sorunun sahibi yapmalıyız. Genç kardeşlerimiz, birbirlerine hoşgörüyle yaklaşıp enerjilerini toplumsal kalkınma için harcarsa bu güzide topluluk daha iyi yerlere gelecektir."

Manyas Dernekler Platformu Genel Sekreteri Şevket Aktay ise toplantıyı, çözüm sürecine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediklerini söyledi. Güçlü yarınlar ve güçlü bir ülke için herkesin bu sürece destek olması gerektiğini vurgulayan Aktay, "Maalesef ülkemiz, son 30 yılda bu uğurda milyarlarca dolarını heba etti. Maddi manevi çok büyük kayıplar verildi. Bunun sona ermesi adına ülke genelinde başlatılan bu sürece katkımız olması düşüncesiyle biraraya geldik." dedi.

Her kesimden insanları biraraya getirmenin çok önemli olduğuna dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü Çelik, "Birçok yerde olmayan bir ilki gerçekleştirdiniz. Bizler eğitimci olarak, bu organizasyonu çok önemsiyoruz ve gıptayla bakıyoruz." diye konuştu. Başkan Kahraman da bu tür toplantılara her zaman her türlü desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti. Ardından organ bağışında bulunan Hızır Görmez'e, ayrıca 1. Amatör Küme'de namağlup şampiyon olan Manyasspor'un yönetici ve futbolcularına hediyeler verildi. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER