ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Mayıs 2013 Salı 21:51

Mahkeme, Mahsun Mızrak davasında delil soruşturmasının bitmesini bekliyor


Diyarbakır'da 28 Mart 2006'da çıkan olaylarda başına isabet eden gaz fişeği nedeniyle hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mahsun Mızrak'ın ölümüyle ilgili açılan davanın görülmesine devam edildi. Bugünkü duruşmaya sanık 3 polis memuru katılmazken, Mızrak ailesi ile avukatları mahkemede hazır bulundu. Mahkeme, adli emanette, dosyanın delilleri olan bomba atar mermilerinin değiştirilerek yerine av fişeğinin bırakıldığı soruşturmanın bitmediğini gerekçe göstererek duruşmayı erteledi.

Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen duruşmada savcı değiştirilen delillerle ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, delil durumunun değişmediğini belirtti. Savcı, delil durumu değişmediği için avukatın sanıklarla ilgili tutuklama talebinin reddedilmesini, soruşturmanın tamamlanmasının beklenmesini istedi.

Mızrak ailesinin avukatı Barış Yavuz ise önceki duruşmalarda dile getirdiği beyanlarda bulundu. Emanetteki dosyanın en önemli delilinin değiştirildiğini ve bu konuda suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Yavuz, ancak soruşturmanın hala bitirilemediğini kaydetti. Yavuz, davanın önemli tanıklarından birinin bir polis memuru olduğunu ve sanıkların isimlerini açıkladığını belirterek, bu memurun tanık olarak dinlenmesini talep etti ancak mahkeme heyeti bu talebi reddetti.

Mahkeme heyeti değiştirilen delillerle ilgili soruşturmanın bitmesinin beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

"DELİLLERİN DEĞİŞTİRİLDİĞİ KESİNLEŞTİ SORUŞTURMA BİR TÜRLÜ BİTMİYOR"

Mahkeme sanıkların talebi üzerine delilleri Van Jandarma Kriminal Laboratuvar Amirliği'ne göndermiş, yapılan balistik incelemesinde delillerin değiştirildiğini ortaya çıkmıştı. Jandarmanın düzenlediği raporda, "Mühimmat parçasının tetkik konusu 40 mm çapındaki bomba atar silahlarıyla çap farkı nedeniyle atılması mümkün değildir.” denilmişti.

Van Jandarma Kriminal Laboratuvar Amirliği'nin raporunun, emanetteki delilin değiştirildiğini doğrulatması üzerine avukatlar Temmuz 2012 tarihinde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak soruşturma şuana kadar bitirilemedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, polis memurları hakkında 'olası kast sonucu ölüme neden olmak' suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edilmişti. Maktulün ölümüne neden olan gaz fişeğinin M 16 uzun namlulu silaha monteli bomba atar aparatı ile birlikte kullanıldığı belirtilen iddianamede, "Bu tip gaz fişeğini kullanan silah ve aparatların şüphelilere zimmetli olduğu ve olayların bastırılmasında görevli olan şüpheliler tarafından kullanıldığı, ancak maktulün ölümüne neden olan gaz fişeğinin hangi silahtan atıldığının tespit edilemediğine.” yer verilmişti.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER