ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 16:18

"Mahkeme ‘cezalandırıcı ve caydırıcı’ karar verdi"

"Mahkeme cezalandırıcı ve caydırıcı karar verdi"


Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, Numune Hastanesi Acil Servisi’nde Dr. Perihan Yasemen Canöz’e saldırdıkları iddiasıyla yargılanan iki sanığa verilen 11 yıl hapis cezasını ‘caydırıcı’ bir karar olarak değerlendirdi. Uzun süredir gerek hukuki zeminde gerekse gerçekleştirilen etkinliklerle tüm sağlık kurumlarında şiddetin son bulması için mücadele verdiklerini belirten Ökten, odanın dava süresince Dr. Perihan Yasemin Canöz’ün yanında yer aldığını hatırlattı. Mahkemenin verdiği kararın önemli olduğunun altını çizen Ökten, “Günümüzde hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulayanlara karşı açılan davalarda genellikle verilen cezalar ertelendi. Mahkeme bu sefer önemli olabilecek şiddeti gerçek anlamda cezalandıran ve caydırıcı olabilecek bir karar aldı.”dedi.

Bu şekilde daha birçok dosyanın bulunduğuna işaret eden Ökten, davalarda verilen cezaların her zaman caydırıcı nitelikte olmadığını vurguladı. Ökten, şiddet uygulayanlara verilecek cezaları tanımlayan ve arttıran Türk Ceza Kanunu’na eklenecek maddenin geciktirilmeden yasalaştırılmasını istedi.

Numune Hastanesi Acil Servisi’ne yüksek ateş şikâyetiyle getirilen bir yaşındaki çocukla ilgilenilmediği ve kendilerine bilgi vermediğini ileri süren baba İlhan Y. ile kayınbiraderi Ömer A. servis görevlileriyle tartışıp, Dr. Perihan Yasemen Canöz’e saldırdıkları iddiasıyla yargılanıyordu. Adana 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan iki tutuksuz sanıktan İlhan Y. 9,5 yıl; bıçakla saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen sanık Ömer A. 11 yıl mahkûmiyet ile 1000 TL adli para cezasına mahkum edildi. “Hakaret, nitelikli tehdit, kamu görevlisine etkin direnme, kamu malına zarar vermek ve ruhsatsız kesici alet taşımak” suçlarında cezalandırılan sanıklar, kararın Yargıtay’ca kesinleşmesi halinde cezaevine gönderilecek.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER