ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Eylül 2013 Pazar 11:10

Madrid'i olimpiyatlarda bitiren eden soru

Madridi olimpiyatlarda bitiren eden soru

İstanbul ve Tokyo'nun rakibi olan Madrid'i sunum sonrası gelen sorular şoke etti. Gelen 4 sorudan ikisi doping oldu.


Arjantinde Olimpiyat Komitesi önünde sunumunu yapan İspanya gelen sorularla soğuk duş etkisi yaşadı.

Heyet sunumunda İspanya'nın ekonomik krizdeki halini kamufle eden bir yol izledi. Olimpiyatlar için tesis yapmaları gerekmediği vurgusunu yaptılar ve tesislerin yüzde 80'ninin zaten hazır ve kullanımda olduğunu anlattılar.

Sunumda İspanya kralı da yer aldı. Herşey heyet için iyi gidiyor gibi görünüyordu. Ancak sunum bitince şoke etkisi yapan sorularla yüzleri düştü.

YÜZLERİ DÜŞÜREN SORU

İspanya heyeti ülkenin yaşadığı ekonomik krizle ilgili sorulara hazırlıklıydı. Fakat sunumdan sonra OIC üyelerinden gelen sorular çalışmadıkları yerden 'doping'ten çıktı.

Türkiye böyle bir soruya hazırlıklıydı ama İspanyollar "doping sabıkalısınız" yargısıyla yüklü soruyla şok oldular.

İkinci soru da yine doping üzerine olunca heyet üyeleri şaşkınlık yaşadı. Bir süre soruya kimin cevap vereceğini belirlemeye çalıştılar.

YANITLARI DA ŞAŞKINLIK DOLUYDU

Yanıt verirken takındıkları tutum da yaşadıkları şoku yansıtır nitelikte oldu. İspanya heyeti "doping konusunda uluslararası mecrada ne yapılıyorsa bizde de o yapılıyor" gibisinden yuvarlak bir yanıt verdi.

İspanya heyetinin karşılaştığı 4 sorudan 2'sinin yargı içeren doping üzerine olması Madrid'in beklemediği yerden darbe aldığı şeklinde yorumlandı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER