ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Kasım 2014 Çarşamba 13:58

Madenci amcaya resimler yapıldı

Madenci amcaya resimler yapıldı

Ayşe Baha'nın çizdiği resimdeki 'Bir ekmek parası için ölümü seçtiler' yazısı yürekleri dağladı.


Kömür ocağı alanında mahsur kalan işçilerin ve yakınlarının çocukları için Kızılay'ın kurduğu rehabilitasyon çadırında, işçilerden Mehmet Baha'nın yeğeni Ayşe Baha'nın çizdiği resimdeki 'Bir ekmek parası için ölümü seçtiler' yazısı yürekleri dağladı.

ÇOUKLARIN ÇİZDİĞİ RESİMLER YÜREKLERİ BURTKU 

Maden ocağında çalışmalar devam ederken, işçilerin ailelerinin yakınlarının umutlu bekleyişi de sürüyor. Bazı işçi yakınlarına AFAD tarafından psikolojik destek verilirken, Kızılay da çocuklara rehabilitasyon çadırında destek veriyor.

Çadırda gelen işçi ve yakınlarının duygularını dile getirip çizdiği resimler ise dikkat çekti Mahsur kalan işçilerden Mehmet Baha'nın yeğeni Ayşe Baha'nın yaptığı resimdeki 'Bir ekmek parası için ölümü seçtiler' yazısı yürekleri dağladı.

'RESMİ YAPARKEN, AMCAMIN ÇIKTIĞINI HİSSETTİM'

Gülay Azim Uyar& Anadolu Lisesi'nin orta okul kısmında öğrenim gören orta 2'nci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Ayşe Baha, duygulandıran resmi nasıl yaptığını anlattı. Ayşe Baha, "Resmi yaparken, amcamın çıktığın hissettim. Onun için içimden bu duygular geçti. Bu resmi yaptım. O yazdığım cümleler de o an aklıma geldi yazdım. Zaten bir kez madene gittim. O an için resim yapmak aklıma gelmemiştı. Oradaki çocuklar yapınca ben de yaptım. Amcamımı çok seviyorum" dedi.

Ocaktaki yaklaşık 12 bin ton suyun 5'te 4'ü çekildi. Su nedeniyle oluşan çamur ve moloz yığınlarının tahliyesi ile tahkimat çalışmaları devam ediyor. Tahkimat çalışmalarında ise adeta yeni bir maden ocağı inşaa edildi. İşçilerin bulunduğu tahmin edilen 3 bacaya ulaşıldı. Ancak işçilerin izine rastlanılmadı. İşçileri, desandre ve nefesliğin son bölümlerine doğru bulunduklarını tahmin edildiğinden çalışmalar bu yönde devam ediyor.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER