ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Mayıs 2014 Pazar 20:45

Maden faciasına ilişkin gözaltılar başladı

Maden faciasına ilişkin gözaltılar başladı

Soma'da kömür madeninde meydana gelen faciaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltılar başladı.


Soma'da maden ocağındaki faciayla ilgili gözaltına alınanların sayısının 24'e ulaştığı, bunlardan 5'inin ifadelerinin alınma işleminin sürdüğü bildirildi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Soma'daki maden faciasıyla ilgili şüpheli sıfatıyla 19 kişinin gözaltında olduğunu, 5 kişinin de şüpheli sıfatıyla adliyede ifade verdiğini bildirdi.

AA muhabirinin, Vali Savaş'tan aldığı bilgiye göre, maden kazasıyla ilgili mağdur, müşteki ve tanık ifadelerinin tamamlandığını belirtti.

"Şüpheli sıfatıyla 19 kişi gözaltında bulunduruluyor. 5 kişinin ise yine şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınmasına devam ediliyor" diyen Vali Savaş, Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili basına daha geniş bilgi verileceğini kaydetti.

Soma ilçesine bağlı Eynez bölgesindeki maden ocağında 13 Mayıs'ta meydana gelen, 301 kişinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aralarında şirketin üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alınmış, bu sayı daha sonra 24'e ulaşmıştı.

5 kişi tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildi

Gözaltındaki şüphelilerin durumu hakkında bilgi almak için adliyeye gelen CHP Manisa Milletvekili Özel de bölge dışından gelen milletvekilleriyle Soma'da taziye ziyaretlerinde bulunduklarını, bu sırada gözaltılarla ilgili haber aldıklarını bildirdi.

Bunun üzerine adliyeye geldiklerini kaydeden Özel, "Biraz önce gözaltında olan 5 kişiyle görüştüm. 5 kişinin savcılıkta sorguları tamamlandı ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiler" dedi.

Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen madenin işletme müdürü Akın Çelik'e şirketin bir avukat görevlendirmediğini kaydeden Özel, kendi avukatı da İstanbul'da bulunan Çelik'i ekonomik gücü olmayan kişilerin ihtiyaç duyduğu devlet tarafından görevlendirilen avukatın temsil ettiğini söyledi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER