ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Nisan 2014 Pazar 20:13

Lice'de gerginlik sürüyor!

Licede gerginlik sürüyor!

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde karakol yapımını protesto için dün gece yol kesen PKK'lı grup, Bingöl'den otobüsle gelmekte olan 2 uzman çavuşu kaçırdı.


Bu sabah ise protestocu grup ile jandarma arasında yeniden olaylar çıktı. Atılan ve içerisinde çivi olan el yapımı ses bombasının patlaması sonucu 9 asker yaralanırken, askerler Lice Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. 

İnşaatı protesto eden bir grubun Diyarbakır-Bingöl karayolunu trafiğe kapatması üzerine yaşanan gerginlik de sürüyor. Yol halen kapalıdı!

Dün akşam saatlerinde Lice ilçesine bağlı Erginköy ve Birlik mahalleleri yol ayrımı mevkisinde, terör örgütü yandaşı 10-15 kişilik bir grup tarafından Diyarbakır-Bingöl kara yolunun trafiğe kapatılması nedeniyle çok sayıda araç yolda mahsur kaldı.

Grubun anahtarlarını alıp gittiği 4 TIR'la kapatılan yolu açmaya çalışan Jandarma ekiplerine bir grubun havai fişek, molotofkokteyli ve taşla saldırması nedeniyle yol henüz ulaşıma açılamadı.

Göstericilerin bölgeye yakın yerlerde bulunması dolayısıyla yol açma çalışmalarına başlanılamazken, güvenlik güçlerinin bölgedeki yoğun önlemi sürüyor.

Kapalı yolda geceyi geçirmek zorunda kalan, aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu vatandaşlar, 20 saati aşkın süredir mahsur kaldıklarını belirterek, büyük mağduriyet yaşadıklarını söylediler.

Yolun kapalı olması dolayısıyla Diyarbakır'dan Bingöl'e giden araçların geçişine Lice ilçesinin Üçyol mevkisinden itibaren izin verilmiyor.  

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER