ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ocak 2018 Çarşamba 10:39

Lice'de 18 sığınak ile 6 tuzaklanmış patlayıcı imha edildi

Licede 18 sığınak ile 6 tuzaklanmış patlayıcı imha edildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlere yönelik 14 Ocak'ta başlatılan "Şehit Uzman Jandarma Osman Öz-2 Operasyonu" tamamlandı.


Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda, içerisinde mühimmat, yaşam ve sağlık malzemelerinin bulunduğu 18 sığınak ile 6 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Lice'ye bağlı Yalımlı Köyü Keşkuvari mezrası, Akçabudak Köyü Hevsel, Kilimli, Mahmutlu, Dergan ve Dokuzkat mezraları, Bayırlı Köyü Sağlık ve Seyrek mezraları ile Yünlüce Köyü Konuklu mezrası sınırları ile Horazivan Dağı bölgesinde 14 Ocak'ta başlayan "Şehit Uzman Jandarma Osman Öz-2 Operasyonu"nu tamamlandı.

Operasyonda, Akçabudak, Yünlüce ve Bayırlı köylerinde 18 sığınak ile 5 ayrı avcı boy çukuru ortaya çıkarılırken, teröristlerin kullandığı bir mağara belirlendi.

Sığınaklar ile operasyonda tespit edilen 3'ü basma düzenekli amonyum nitrat, şeker ve alüminyum tozu karışımı ile hazırlanmış 6 el yapımı patlayıcı düzeneği imha edildi.

Sığınak, ağaçlık, çalılık ve kayalık alanlar ile toprağa gömülü bidonlarda RPG-7 antitank roketatar mühimmatı, M-16 piyade tüfeği fişeği, 4 av tüfeği fişeği, terörist kıyafeti, 6 patlayıcı düzeneği, 12 kilogramlık 9 tüp, 3 küçük tüp, 40 kilogram amonyum nitrat, 5 kilogram amonyum nitrat ve alüminyum tozu karışımı patlayıcı, birer litre Sulfuric, Nitric ve Hydrochloric asit, 32 pil bloğu, 317 metre elektrik kablosu, 486 konserve kumanya, 85 kilogram şeker, 50 kilogram un, 30 kilogram şehriye, 18 kilogram pirinç, 15 kilogram bulgur, 10 kilogram makarna, 2 sırt çantası, hücum yeleği, 31 çift ayakkabı ve çok miktarda giyim, yaşam ve tıbbi malzeme ele geçirildi.

- Silvan'da karayoluna tuzaklanan patlayıcı imha edildi

Öte yandan, dün Silvan'a bağlı Kazandağı köyü Taraklı mezrası ile Demirkuyu köyü arasındaki karayoluna, 12 kilogramlık 2 tüp içerisine 100 kilogram amonyum nitrat ve şeker karışımıyla tuzaklanmış el yapımı patlayıcı düzeneği yerinde imha edildi.

Operasyonda yol kontrolleri ve adli aramalarda 21 kişi ve 3 araç sorgulanırken 9 konut ve eklentisinde adli arama yapıldı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER