ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Haziran 2013 Cuma 17:25

'Leğendeki Mahsun çocuk' ilköğretimden mezun oldu

Leğendeki Mahsun çocuk ilköğretimden mezun oldu


2007 yılında tüm Türkiye'nin 'Leğendeki çocuk' olarak tanıdığı yürüme engelli Mahsun Şengül(15), Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu İlköğretim Okulu'ndan bugün karnesini alarak mezun oldu. Geçen sürede büyüyüp, serpilen Mahsun, karne sevincini en büyük destekçisi babaannesi ve arkadaşları ile birlikte yaşadı. Mahsun hedefinin öğretmen olmak olduğunu açıkladı.

Doğuştan yürüme engelli olan Mahsun Şengül, daha yaşını doldurmadan babasını kaybetmiş ve annesi tarafından terk edilmişti. Ortada kalan minik Mahsun'a 83 yaşındaki babaannesi Hatice Şengül ve dedesi Hakkı Şengül sahip çıkmıştı. Babaannesi tarafından her gün okula leğenin içinde getirilip götürülen Mahsun'un hayatı, 2007 yılında 'Leğendeki Mahsun Çocuk' başlıklı haberle birden bire değişti. Erzurum'un Tekman ilçesi Yerköy'de yaşayan Mahsun'a, Kimse Yok mu Derneği Erzurum merkezde kaloriferli bir daire satın alırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ise engelli maaşı bağladı. Eğitimine Erzurum merkezde Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu İlköğretim Okulu'nda sürdüren Mahsun, bu yıl mezun olmanın sevincini yaşadı. Babaannesi Hatice Şengül ve akülü aracıyla okula gelen Mahsun, arkadaşlarının alkışları arasında öğretmeninden karnesini aldı. Mahsun, karnesini boynuna sarılıp öptüğü babaannesine hediye etti.

Mahsun'un 6 yıldır eğitimiyle ilgilenen öğretmeni Hilmi Bulut, öğrencisinin kısa zamanda okuma yazmayı ve matematiği öğrendiğini söyledi. Yıllar içerisinde utangaçlığını üzerinden atamayan Mahsun, eğitimine destek çıkan devlete ve millete teşekkür etti. Üniversiteyi okuyup öğretmen olmak istediğini de ifade eden Mahsun,"Beni okuttuğu için devletime ve milletime çok teşekkür ediyorum. Okul bitti. Okuyup öğretmen olacağım." diye konuştu.

Şu anda 89 yaşında olan babaannesi Hatice Şengül ise torunun mezuniyetini görmekten mutlu olduğunu belirterek, Mahsun'un eğitimine destek verdiği için devlete ve hayırseverlere teşekkür etti. Mahsun'un amcası Cemil Şengül'de, yeğenin zor şartlar altında ilköğretimi bitirdiğini ancan kendileri için asıl zorluğun lise dönemi olacağına işaret ederek,"Mahsun'u lisede okutmak istiyoruz. devletimizin desteğini bekliyoruz." şeklinde konuştu.














KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER