ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Ekim 2014 Cuma 11:03

Kuyudan su yerine ateş çıkıyor

Kuyudan su yerine ateş çıkıyor

Kuyudan su yerine ateş çıkması bölge halkını heycanladırdı.


Van’ın Özalp ilçesinde okul için açılan su kuyusundan çıkan esrarengiz ateşi inceleyen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ( AFAD) ekipleri, duruma metan gazının yol açtığı ihtimali üzerinde duruyor.

Özalp ilçesine bağlı Şemsettin Mahallesi’nde bulunan Şemsetin İlkokulu ve Ortaokulu için açılan su kuyusundan ateş çıkması, köylüyü ve kuyuyu açanları heyecanlandırmıştı.

Yaklaşık 135 metre derinlikteki su kuyusundan çıkan esrarengiz ateşin itfaiyenin müdahalesi sonucu sönmemesi üzerine mahalle muhtarı Medeni Yıldırımçakar, jandarma ve AFAD ekiplerine haber verdi. Jandarma kısa sürede bölgeye gelerek tedbir alırken, Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekibi kimyasal bir sızıntı ihtimaline karşı özel maske takıp inceleme yaptı. Ekipler, ilk önce ateş etrafında cihazla kontrol ettikten sonra bu kez ateşi söndürüp kontrol etti. Her iki incelemede de kimyasal sızıntıya rastlanmadı.

Yanan ateşin çevresine gaz ölçümler düşük çıkarken, ateşsiz alanda ölçümlerin yüksek çıkmasıyla AFAD ekipleri, Maden Tetkik Arama (MTA) mühendisleri gelene kadar ateşin söndürülmemesi ve yanına yaklaşılmaması konusunda vatandaşları uyardı. Jandarma da şeritle etrafını çevirerek kimsenin ateşin yanına yanaşmasına izin vermedi.







KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER