ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Nisan 2014 Cumartesi 14:29

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, "İmanımızın şartlarından biri, Allah'a imandan sonra peygamberlere imandır" dedi.


Şahin, Ortaca Müftülüğü ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü işbirliğinde, Kredi Yurtlar Kurumu önünde düzenlenen programda, "Peygamberimiz, Din ve Samimiyet" konulu konferans verdi. Şahin, Kur'an-ı Kerim'de Hz. Peygamber'in konumunu anlatan birçok ayet olduğunu söyledi.

"Peygamberi çok daha yakından tanımak zorundayız ki sevelim" diyen Şahin, sevginin de tanımakla başlayacağının altını çizdi. Şahin, Müslümanların Hz. Muhammed'i ne kadar severlerse Allah'a o kadar yakın olacaklarını dile getirdi.

Allah'a yakın olmanın yolunun Peygamber'i sevmekten geçtiğini vurgulayan Şahin, "İmanımızın şartlarından biri Allah'a imandan sonra peygamberlere imandır. Bize Rabb'imizi, dinimizi, ibadetlerimizin nasıl yapılacağını öğreten O. Bize edebi, medeniyeti öğreten O. Cennete gitmenin yollarını da bize O gösterdi" diye konuştu.

Kutlu Doğum Haftası'nın her yıl güzel bir tema ele alınarak işlendiğini ve kutlandığını ifade eden Şahin, şunları söyledi:
"Aslında Peygamberimizi hem anıyoruz hem de anlamaya çalışıyoruz. Ama böyle senede bir konferansla kısa sohbetlerle anlamak yerine hepimizin evinde sanırım Peygamberimizle ilgili bir kitap vardır yoksa da olmalıdır. Peygamberimizin hayatını anlatan O'nun mücadelesini anlatan bir eseri evinizde ailenizle okuyarak Peygamber'i daha yakından tanımaya çalışmalıyız. Herhalde Kutlu Doğum'un bize en güzel hediyelerinden biri bu olur."

Programın sonunda Şahin, hadis ve Kur'an-ı Kerim okudu. Etkinliğe katılanlara Kutlu Doğum aşı ikram edildi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER