ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Kasım 2014 Pazartesi 17:37

Kütahya'ya yeni cezaevi

Kütahyaya yeni cezaevi

Atilla Aslan, Parmakören mevkiinde yeni cezaevinin yapılacağını, bu cezaevinin iş yurtları bakımından Kütahya ekonomisine de büyük katkı sağlayacağı söyledi.


Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, Parmakören mevkiinde yeni cezaevinin yapılacağını, bu cezaevinin iş yurtları bakımından Kütahya ekonomisine de büyük katkı sağlayacağı söyledi.

Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, basın mensuplarını kabul etti. Ziyarette çalışmalar hakkında bilgiler veren Başsavcı Aslan, "Bugüne kadar basın kuruluşlarına doğru bilginin servis edilmesi noktasında yardımcı olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz." dedi.

    "YENİ CEZAEVİNİ KÜTAHYA'YA KAZANDIRACAĞIZ"

    Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, mevcut cezaevinin şuana kadar en büyük iş yurduna sahip olduğunu belirterek “Bizim mevcut E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuz şu anda Türkiye'nin en büyük işyurduna sahip bir cezaevidir. Çini üretimi konusunda öncü ve diğer cezaevlerini kalifiye personel ve malzeme noktasında destekler bir konumdayız, ancak mevcut cezaevinin şartlarının daha da iyileştirilmesi ve yeni cezaevi yapımı için yapılan çalışmalar nihayet sonuçlandı, girişimlerimiz sonucunda Kütahya Belediyesi tarafından imar planı tadilatı da yapılarak Parmakören mevkiinde Dumlupınar Üniversitesi ile yeni çevreyolu arasındaki bir mevkide 210 dönümlük bir arazide tahsis tamamlandı, zemin analizleri yapıldı, inşallah 2015 yılında ihale sürecide tamamlanarak temeli atılır." şeklindeki konuştu.

    Aslan, mevcut yerin gerektiğinde kampüs cezaevi olabilecek bir konumda bulunması, yol, su ve elektriğin getirilmesi gibi ilave maliyetler gerektirmemesi ve planlanan çevre yoluna da yakın olması gibi avantajları bulunduğundan, daha önce cezaevi yapımı için düşünülen ve hatta imar planına da işlenen diğer 3 arsanın tahsisinden vazgeçilmesi için yazışmaların yapıldığını belirtti. Başsavcı Aslan, "Zamanın ve şartların neleri getireceğini bilmek mümkün değil. Biz de yer seçimi yaparken en büyüğünü düşünerek hareket ettik ve belediye ve defterdarlığın katkılarıyla da sonuca ulaştık. Bu cezaevi hem Kütahya'ya ekonomik olarak da katkı sağlayacaktır hemde burada işyurtlarında bulunan tutuklu ve hükümlüler için mesleki öğretim ve rehabilitasyon adına önemlidir." diye konuştu.

Mevcut cezaevi alanında Kütahya Belediyesi'ne ait 16 bin metrekarelik bir payın olduğunu ifade eden Başsavcı Aslan, yapılacak protokol sonrasında eski yerin Kütahya Belediyesi'ne devredileceğini söyledi.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER