ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 10:06

Kütahya'da eğitimde işbirliği protokolü

Kütahyada eğitimde işbirliği protokolü


Kütahya’daki okullarda eğitimin niteliğini geliştirme yoluyla öğrencilerin öğrenme başarılarını arttırma ve daha ileri düzeyde öğrenim fırsatlarını artırmak için Dumlupınar Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Benchmarking çalışmaları kapsamında anaokulundan lise son sınıfa kadar uygulanan bin 8 proje olduğunu belirten Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, “Bütün kaymakam ve daire müdürü arkadaşlarıma, 'Herkes mutlaka bir projenin içinde yer alacak.' demiştim. Ben de bizatihi eğitim projesinin içinde yer aldım. Bunu yaklaşık iki yıldır sürdürüyoruz, adına da Benchmarking diyoruz ama alt bölümlerinde, sadece Kütahya merkezde anaokulundan lise son sınıfa kadar bin 8 tane proje var. Ayrıca çocukların ruhi ve ahlâki gelişimleri, ebeveynleri, toplum ve işyerleriyle münasebetlerine kadar bir sürü araştırmamız var. Biz buna sac ayağı diyoruz; bunda okullarımız da var. Şu anda binalarımızla ilgili inşallah merkez dahil 30'a yakın yapacağımız okulla birlikte bu sorun da ortadan kalkmış olacak. İkincisi öğretmenlerimizin kalitesi, daha bilgili hale gelmeleri, yeni teknolojileri öğrenmeleri. kendilerini her daim geliştirmeleri ve, inovatif olmaları. Öğretmenlerimizle yaptığımız, onların dertlerine derman olabileceğimiz projeler. Üçüncüsü de ebeveynlerle münasebetler.” şeklinde konuştu.

Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ise üniversitelerin, bulundukları şehrin insanlarına hizmet götürmesi ve onları belirli bir seviyeye taşıması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Bugün burada imzalayacağımız işbirliği anlaşması, küçük ve mütevazi bir adımdır ama sonuçlarının çok büyük olacağını düşünüyorum. Bu işbirliğinin Kütahyamız, ülkemiz ve bütün dünya insanları için hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum. Katkıda bulunan başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve değerli mensuplarına, üniversitemizin değerli öğretim üyelerine teşekkür ediyorum.”

Nitelikli eğitimi arttırmak ve öğrencilerin öğrenme başarılarını üst düzeyde bulundurmayı hedeflediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de, “Üniversitemizle beraber çeşitli projeler, çalıştay ve seminerler düzenledik. Bu protokolle işbirliği düzeyimizi daha da yükselterek, yazılı bir mukaveleye dönüştürüyoruz. Bütün derdimiz daha nitelikli eğitim, daha nitelikli insanlar, nitelikli bir Kütahya ve sonuç itibariyle nitelikli bir Türkiye.” dedi.

İmza törenine Vali Çiftçi, Rektör Karaaslan, İl Milli Eğitim Müdürü Esen, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Kaan Eraslan ve Prof. Dr. Osman Genç, öğretim görevlileri, Milli Eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve bazı okul yöneticileri katıldı. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER