ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ekim 2014 Salı 21:11

Kurtulan işçiler kazayı anlattı

Kurtulan işçiler kazayı anlattı

Kurtulan işçilerden Pınarlı: "Olay birkaç dakika içinde oldu. Benimle 6 kişi çıktı. 2 kişi de başka yerden çıkmış"


Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesinde, su baskını meydana gelen kömür ocağından çıkmayı başaran işçilerden Kerim Pınarlı, ''Olay birkaç dakika içinde oldu. Benimle 6 kişi çıktı. 2 kişi de başka yerden çıkmış'' dedi.

Pınarlı,  yaptığı açıklamada, ocakta öğle yemeği yedikleri sırada bir toz bulutu oluştuğunu ve gaz ölçüm cihazlarının ikaz verdiğini söyledi.

Bu sırada işçilerin dağınık durumda olduğunu belirten Pınarlı, ikaz üzerine oradan uzaklaşmaya başladıklarını belirterek, şöyle konuştu: 

"Yemeği yedik. Bir toz dumanı geldi. Yukarı çıktık, mühendislere haber verdik. Gaz ölçüm cihazı ötünce biz kaçmaya başladık. Gaz tehlikesi var diye bizi arkadaşlar uyardı. Oradan uzaklaştık. Bize, 'gaz tehlikesi var' diyen arkadaşlar gelmeyince geri döndük, 'niye gelmediler' diye...  Baktık gelmiyorlar. Arkadaşlar muhtemel suyu görünce galerilere çıktılar. Biz 6 kişiydik. Desandere dediğimiz yere kadar koştuk. Oraya tırmanırken su arkamızdan geldi. Suyun patladığını burada öğrendik. Olay yerinde su ile karşılaşmadık. Olay birkaç dakika içinde oldu. Benimle 6 kişi çıktı. 2 kişi de başka yerden çıkmış."

Aynı kömür ocağında görevli Mehmet Öndür ise çalıştıkları saatlerde herhangi bir su baskını belirtisinin bulunmadığını aktararak, şunları kaydetti:

"Suyun patladığı bölgede sabahleyin ben çalışıyordum. Ben çıkarken suyun patlamasıyla ilgili hiçbir belirti yoktu. Eski ocaklarda su oluşmuştu. Benim çalıştığım yerde patlamış. Ama hiçbir belirtisi yoktu. Öğlen saat 12.00’de arkadaşlar yemek yerken patlama olmuş, su patlama yapmış. Yerin 300 metre altındalar. Su, üstlerinden önlerine geliyor. Önlerini kapatıyor. Bir yer daha var. Eğer oraya kaçtılarsa kurtulabilirler. Tek umudumuz orası."

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER