ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Haziran 2013 Pazar 08:23

Kürtler 'Gezici'leri şaşırttı

Kürtler Gezicileri şaşırttı

Gezi Parkı eylemleri ile Kürtleri de sokağa dökmek isteyenlerin yaşadığı hüsrana değinen Akil İnsan Muhsin Kızılkaya'ya göre Kürtler barış istediğini gösterdi.


Taksim Gezi Parkı’nda ‘Ağaçlar kesilmesin’ diye başlayan, ‘AVM yapılmasın’ diye katlanan ve ‘Erdoğan istifa’ya dönüşerek yurt çapında kaos ortamı yaratılmaya çalışılan eylemler için konuşan Akil İnsan Akdeniz Heyeti Üyesi, Yazar Muhsin Kızılkaya Star Gazetesi'ne verdiği röportajda ilginç iddialarda bulundu.

“Ağaç eylemi olarak başladı ama hükümete yönelik eyleme dönüştü." diyen Muhsin Kızılyana Gezi olaylarının başladığı sırada Mersin programını iptal etmiş ve herkes kendilerinin eylem nedeniyle böyle bir iptali gerçekleştirdiğini sanmıştı. Durumun böyle olmadığını ifade eden Kızılkaya, eylemcilerin Akil İnsanlar Heyeti'nin kaldığı  oteli bastıklarını söyledi.

"Orada olsak belki linç bile ederlerdi" diyen Kızılkaya'nın şu vurgusu önemli:

"Gezi Parkı’ndaki masum eylemi ulusalcılar ve Ergenekoncular kullandı. Amaç da Erdoğan’a Kürt sorununu çözdürmemek, sandıkta yenemedikleri Erdoğan’ın 2014’te cumhurbaşkanı olmasını engellemekti. Solcu arkadaşlarım ‘Sen neden eylemde değilsin’ dediler. Ben, Osman Pamukoğlu’nun, Doğu Perinçek’in adamlarının olduğu yerde olmam”

Muhsin Kızılkaya, “Kürtlerin sokağa döküleceğini umuyorlardı. Bir milyon Kürt de sokağa çıkıp ayaklanmaya katılmadı ve bunu yapanlar çok şaşırdı. Bu bir fırsattır, Kürtler barış isteğini gösterdi. Şimdi gerekli yasal adımların atılması lazım. Sonbahara kadar kalıcı adımlar atamazsak, Türkler de Kürtler de çok zarar görür.” diye konuştu.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER