ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Eylül 2013 Cumartesi 20:27

Kurtiz'in yaşadığı köyün muhtarından açıklama

Kurtizin yaşadığı köyün muhtarından açıklama

İstanbul'daki evinde dün vefat eden sinema ve tiyatro oyuncusu Tuncel Kurtiz'in Balıkesir'in Edremit ilçesi Güre beldesine bağlı tahtakuşlar köyüne defnedilmesine izin verilmediği yönündeki iddialara yalanlama geldi.


 Kurtiz'in evinin bulunduğu ve uzun yıllardır yaşadığı Çamlıbel köyü muhtarı Mustafa Çambel, iddiaların doğru olmadığını bildirdi. İddialar üzerine Tahtakuşlar muhtarı Hasan Bozkurt ile telefonda görüştüğünü belirten Çambel, "Bana iddialardan haberi olmadığını ve yazılanların doğru olmadığını söyledi." dedi.

İstanbul'daki evinde dün 77 yaşında vefat eden ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu, yönetmen, yapımcı ve senarist Tuncel Kurtiz'in nerede defnedileceği yönündeki tartışmalara köy muhtarı açıklık getirdi.

Kurtiz ile bir ay önce görüştüğünü belirten muhtar Çambel, "Her zaman bana şunu söylerdi: 'Muhtar, ölürsem beni deniz gören bir yere defnedin. Büyük ihtimalle ailesi de aynı şeyi söylemiştir. Bunu kim çıkardı bilmiyorum. Sabahtan beri bu haberleri düzeltmekle meşgulüm. Bunu kim niye uydurdu bilmiyorum. Rahmetlinin mezar yerini dünden beri hazırlıyoruz. Hazırlıklarımız bitti. Niçin böyle bir haber yayınlanıyor? Yok Tahtakuşlar kabul etmemiş. Tuncel ağabey zaten burada ikamet ediyor. Evi burada, işyeri burada. Niçin böyle bir haber çıkmış. Sabahtan beri bu haberi düzeltemedik." dedi.

Tuncel Kurtiz'in ailesinin de Çamlıbel köyünde defnedileceğini söylediğini ifade eden muhtar Çambel, "Vefat ettiği gün Güre Belediye Başkanı Kamil Saka beni aradı, Tuncel ağabeyin vefat ettiğini ve mezar yeri hazırlamamı söyledi. Bunun üzerine ben de Başkan Saka'ya "Tuncel ağabeyin bana böyle bir vasiyeti olduğunu söyledim. Birlikte bir mezar yeri baktık, beğendik. Yol kenarında herkesin görebileceği, deniz manzaralı bir mezar. Bunun üzerine bende hazırlıklara başladım, mezar yerini hazırladım. Tahtakuşlar köyü ile bizim köyün arasında 1 km mesafe var. 3-4 dakikalık mesafe var." diye konuştu.

Tahtakuşlar ile ilgili basında çıkan haberlerin köy muhtarını çok zor durumda bıraktığına dikkat çeken Mustafa Çambel, şöyle devam etti: "Tahtakuşlar köyü muhtarı Hasan Bozkurt şehir dışında. Kendisiyle telefonda görüştüm. Bana olaydan haberi olmadığını söyledi. Tuncel ağabeyin cenazesi bu gece Edremit Devlet Hastanesi Morgu'nda kaldıktan sonra yarın öğle namazı sonrasında köyümüzde toprağa vereceğiz."

Telefonla görüştüğümüz Tuncel Kurtiz'in kayınbiraderi Erhan Şeker, iddialara cevap vermezken, sadece Kurtiz'in yarın öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Çamlıbel köyünde toprağa verileceğini söyledi.

Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz ise bazı internet sitelerinde konuyla ilgili yer alan haberler hakkında kendisine intikal eden hiç bir şeyin olmadığını söyledi. Kaymakam Eryılmaz, "Benim bildiğim yarın öğlen defnedilecek. Ben de İnşallah cenazeye katılacağım. Bana intikal eden bir durum yok. Böyle bir şey olsaydı iki taraftan da kabul eden de etmeyen de bildirdi. Böyle bir şey yok. İddiayla ilgili jandarmaya da herhangi bir konu intikal etmedi." açıklamasında bulundu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER