ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Şubat 2013 Çarşamba 14:47

Kürtçe selam veren komutanı bağrına bastı

Kürtçe selam veren komutanı bağrına bastı

Latifan Katırcı'nın kapısını çalan komutan Kürtçe selam verince beklemediği bir tepki ile karşılaştı.


Hakkari´nin Yüksekova ilçesi 3. Piyade Tümeni 7. Hudut Alayı Komutanı ve beraberindeki heyet, Dağlıca köyünde ikamet eden kanaat önderi Latifan Katırcı'yı ziyaret etti.

81 yaşında olan Latifan Katırcı, daha önce Dağlıca'da 30 yıl imamlık yapmış. Köyün en büyüğü, bölgede kanaat önderi ve sözüne saygı gösterilen bir insan olan Latifan Katırcı'yı ziyarete giden komutanlar, önce köy çocukları ile muhabbet ediyor ve beraberlerinde getirdikleri çikolataları ikram ediyor. Daha sonra Latifan Katırcı'nın kapısını çalıyor. Misafirlerini kapıda karşılayan Katırcı, Kürtçe selam veren komutanı "Ben sana kurban olayım" deyip bağrına basıyor.

Hal hatır sorulduktan sonra anlatmaya başlayan Latifan Katırcı, şunları söylüyor:

"Ben akşam ve sabah namazlarında devamlı ordu için, millet için dua ediyorum Allah´a. Çünkü neden, biz Müslümanız. Bakıyorum ordu ne ordusu, Müslüman. Biz Mecusi değiliz, biz Hristiyan değiliz. Yaşım 81´e girdi, ben bu bayrağın altında yaşıyorum. Babam, atalarımız, bu bayrağın altında yaşıyorlardı. Eskiden Dağlıca'nın adı Oremar'dı, 350 hane vardı bir zamanlar. Kimi ABD'ye, kimi Fransa'ya, kimi Almanya'ya, kimi Yunanistan'a, kimi Irak'a gitti. 350 haneden şimdi 41 hane kalmışız. Devlete yardım edenler burda kalmış. Sonra, biz PKK diyoruz, onlar başka diyor; gün yok ki bizi sıkıştırmasınlar, bizi devamlı sıkıştırıyorlar, devamlı bize Oremar´ı bırakın diyorlar. Bu devlete yan bakana, benim canım dahi olsa, Allah cennet yüzü göstermesin."

Geçmişte, gerek asker içinde gerekse sivil içinde yanlış yapanlar olduğunu, ancak bunu bütün topluma mal etmemek gerektiğini ifade eden Katırcı, zamanla bazı şeylerin olumlu yönde değiştiğini dile getiriyor.

Elektrik kesintisinden de dert yanan Katırcı, "Burada bir gün ceryan var, 5 gün yok, 10 gün var 30 gün yok. Kaç günden beri mahrumiyet yere düşmüşüz." diyerek, sıkıntılarını aktardı.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER