ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Ekim 2013 Cumartesi 11:42

Kürtçe afiş asan başkan konuştu

Kürtçe afiş asan başkan konuştu

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, açıklamasında "Gençlerimizin ölmemesi, anaların ağlamamasından daha büyük ne olabilir?" dedi.


MHP'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlattığı Türkçe ve Kürtçe mesajlar, billboardlara asıldı. Demokratikleşme paketini eleştiren afişte, "Ülke bitûnîyme bozulmaması ve hezkırına insana dı hûndure me kuvvetlenmesi dılxaziya meye. Qurban Bayramımız piroz be" ifadesi kullanıldı. Altında ise, "Anladınız mı? Bu yüzden: Tek Millet, Tek Vatan, Tek Dil, Tek Bayrak, Tek Devlet!" yazıldı.

PARTİDEN İHRAÇ EDİLECEK

Vatandaşları biraz düşündürmek istediklerini belirten Saatcı, "Ana bir Kürtçe'den bahsetmek mümkün değil. Türkçe, bu coğrafyanın ortak dilidir" dedi. Saatcı, Mhp Genel Merkezi tarafından mesajların içeriğiyle ilgili başlatılan incelemede kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildi. Mhp lideri Devlet Bahçeli de, "Partimizin ilkelerine aykırı bir harekettir. Gerekli işlem yapılacaktır" dedi.

"16 MECLİS ÜYESİYLE BİRLİKTE HAZIRLADIK"

Astığı afişlerle bir anda Türkiye'nin gündemine oturan Başkan Saatcı afişi, Radikal gazetesinden Oral Çalışlar'a konuştu. Saatcı Kürtçe afişleri kendisi dahil farklı partilerden 16 belediye meclisi üyesi ve yardımcılarıyla birlikte hazırladıklarını belirtti.

"ÇOCUKLARIMIZ ÖLMÜYOR ARTIK"

Açıklamasında 1 seneye yakındır şehit habelerinin gelmediğini ifade eden Saatcı, "Benim oğlum da yakında askere gidecek. Silahların susması hayati önemde. Bugüne kadar neredeyse bir seneye yakın zamandır, çocuklarımız ölmüyor. Tabii karşılığında ne verildi bilmiyorum ama gençlerimizin ölmemesi, ocakların sönmemesi, anaların ağlamamasından daha büyük ne olabilir? Silahlar susmalı ve sorun siyaset tarafından çözülmeli... Bizim çıkışımızda, çözüm sürecine ve demokrasi paketine destek vermek de var" dedi.

"KENDİMİZİ SAVUNACAĞIZ"

MHP'den ihraç edileceği yönündeki iddialara da açıklık getiren Saatcı "Bundan sonra önce tabii ki parti yönetiminin yanlış bir karar vermemesi için kendimizi savunacağız. Ayrıca 11 belediye meclisi üyesiyle toplantı yaptık. 6'ya 5 oyla ne yapacağımızı kararlaştırmayı bayram sonrasına ertelemeye karar verdik" ifadelerine yer verdi.
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER