ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Mayıs 2014 Perşembe 10:50

Kurtarma farklı yollardan yapılacak!

Kurtarma farklı yollardan yapılacak!

Soma'da facianın yaşandığı maden ocağında hava akım yönünün değiştirilmesinin ardından kurtarma çalışmaları bugün farklı bir girişten yapılacak.


Soma'nın Eynez mevkisindeki kömür madeninde yaşanan facia sonrası kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Madendeki kurtarma çalışmaları kapsamında hava akım yönünün değiştirilmesinin ardından galerilerde biriken karbonmonoksit gazının tahliye edilmeye çalışıldığı, kurtarma ekiplerinin bugün farklı bir giriş kapısından ocağa girerek çalışmalarını sürdürecekleri bildirildi.

Hava akım yönünün değiştirilmesinin ardından, ocaktaki havalandırmalardan yoğun duman çıkışının olduğu gözlendi. Kurtarma ekiplerinin bugünkü çalışmalarını, ocağın farklı bir giriş kapısından yürüteceği bildirildi.

Bölgedeki çalışmaları koordine eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, beraberinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli ile birlikte maden sahasında incelemelerde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, maden sahası içinde yakınlarından haber almak için bekleyişlerini sürdüren işçi aileleriyle bir süre görüşerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Gazetecilere, madende mahsur kalanlara ulaşılmaya çalışıldığını söyleyen İslam, "Havalandırmanın yönü değiştirildi. Girilmekte güçlük çekilen galerilere kurtarma ekipleri girdi, şu anda içeride çalışıyorlar. Girilemeyen uç galerilere de girildi" bilgisini paylaştı.

Bakan İslam, bir soru üzerine şu ana kadar cenazelerine ulaşılan işçilerin "karbonmonoksit zehirlenmesi" sonucu hayatlarını kaybettiklerinin belirlendiği söyledi.

Öte yandan Kırkağaç'taki soğuk hava deposuna konulan işçilerin cenazeleri işlemlerinin ardından ailelerine teslim edilmeye devam ediyor.

Depoda bulunan görevlilerden alınan bilgiye göre, şu ana kadar cenazeleri Kırkağaç'a gönderilen 214 işçinin işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailelerine teslim edildiği ve defin için memleketlerine gönderildiği bildirildi. Yetkililer, depoda 30 işçinin ise otopsi ve kimlik tespit çalışmalarının halen devam ettiğini bildirdi.  

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER