ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Ekim 2014 Pazar 14:42

Kurban Bayramı balığı vurdu

Kurban Bayramı balığı vurdu

KURBAN Bayramı, avlanan balık sayısının artmasına, balık fiyatlarının ve satışlarının düşmesine neden oldu.


KURBAN Bayramı, avlanan balık sayısının artmasına, balık fiyatlarının ve satışlarının düşmesine neden oldu.

Kurban Bayramı nedeniyle halkın kırmızı ete yönelmesi, balık satışlarını düşürdü. Balığa ilginin azalması, satışları olduğu kadar fiyatları da etkiledi. Kurbandan önce balık sayısının az, fiyatlarının yüksek olduğunu belirten Kayserili balıkçı Osman Kılıç, bugünlerde bayram öncesine fiyatların yarıya kadar ucuzladığını belirtti. Bayramdan önce palamudun tanesinin 9.5 lira olduğunu, şu anda ise, 6.5 liradan satışa sunulduğunu söyledi. Halkın Kurban Bayramı'ndan sonra tekrar balığa yönelmeye başladığını anlatan Kılıç, şöyle konuştu:

"Bu Kurban Bayramı'nda sezon yeni açılmıştı ve balık fiyatları biraz daha yüksekti. Kurban Bayramı gelince de boşluk oluştu. Bu vesileyle balıklar bayağı çoğaldı. Kurban Bayramı'nın ardından yakalanan balık sayısı arttı. Dolayısıyla balık fiyatları da düştü. Palamudun fiyatı 9.5 liradan, 6.5 liraya kadar düştü. Bu sene vatandaşlar, palamuda doyacak. Balık satışları kurban vesilesiyle düştü. Kurbandan önce de, satışlar fena değildi. Ancak, şimdiki kadar canlı değildi. Yavaş yavaş satışlar da, toparlanmaya ve canlanmaya başlıyor. Balığın yeri her zaman ayrıdır."

Tezgahları süsleyen balık fiyatları şöyle:

Palamut 6.5 TL, hamsi 6.5 TL, somon 15 TL, çinekop 12 TL, mezgit 19 TL, barbun 22 TL, levrek 18 TL, kefal 10 TL, çupra 19 TL.
 


KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER