ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Kasım 2014 Cumartesi 15:11

Küçük Büşra'ya Erdoğan'dan işitme cihazı

Küçük Büşraya Erdoğandan işitme cihazı

Gaziantep'te sokakta oynarken kulağındaki işitme cihazı çalınan 2 yaşındaki Büşra Bozkurt'a, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla alınan cihaz, Vali Ata tarafından teslim edildi.


Gaziantep'te sokakta oynarken kulağındaki işitme cihazı çalınan 2 yaşındaki Büşra Bozkurt'a, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla alınan cihaz, Vali Erdal Ata tarafından küçük kızın ailesine teslim edildi. 

Alınan bilgiye göre, Şahinbey ilçesine bağlı Barak Mahallesi'nde oturan İbrahim ve Hatice Bozkurt çiftinin 2 yaşındaki işitme engelli kızı Büşra'nın kulağındaki işitme cihazı, 27 Kasım perşembe günü, küçük kız sokakta oynarken kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından çalındı. 

Çeşitli basın yayın organlarında yer alan olay üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük kıza yeni bir işitme cihazı alınması için Gaziantep Valiliği'ne talimat verdi. 

Alınan işitme cihazını Hatice ve İbrahim Bozkurt çiftine Valilikteki makam odasında teslim eden Ata, olayın duyulmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine verdiği talimat üzerine Büşra için yeni bir işitme cihazı aldıklarını söyledi.

Vali Ata, kendisinin de küçük kıza yeni bir cihaz alınması için talimat verdiğini dile getirerek "Ama sayın Cumhurbaşkanımızdan talimat gelince işi hızlandırdık. Büşra kızımıza geçmiş olsun diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bu konuda gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum" dedi. 

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikanın çay ocağında asgari ücretle çalışan baba İbrahim Bozkurt da, olayı duyan çok sayıda hayırseverin kendilerini aradığını ve yardımda bulunduğunu söyledi. 

Duyarlı vatandaşlara teşekkür eden baba Bozkurt, "Allah razı olsun. Birçok yerden yardım geldi. Onları iade etmek istiyorum. Benden daha kötü durumda olan insanlar var, onlara yardım etmelerini istiyorum. Büşra tekrar sağlığına kavuştu. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Valimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Anne Hatice Bozkurt da, doğuştan işitme engelli olan kızının, cihaz sayesinde duyduğunu ve konuştuğunu ancak perşembe gününden bu yana küçük kızın konuşamadığına dikkati çekti. 

Küçük Büşra'nın duyamadığı için hırçınlaştığını, sürekli ağladığını anlatan Bozkurt, "Çok sevinçliyim. Kızım tekrar duyabilecek ve konuşabilecek. Bizim maddi durumumuz bu işitme cihazını almaya yetmezdi. Çalınan cihazı da devlet bir kereye mahsus karşılamıştı. Çok mutluyuz, Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun" ifadelerini kullandı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER