ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 15:18

Krdeşine de diploma aldırdı

Krdeşine de diploma aldırdı


Büyük çaba harcayarak 2. kademe okuma yazma belgesi alan cam kemik hastası Serhat Bütün, aynı hastalıktan muzdarip kardeşi Mesut Bütün’ün de belge almasını sağladı.

Muş'un Hasköy ilçesinde yaşayan Bütün, 2010 yılında Hasköy Halk Eğitim Merkezi'nde sınava girerek 2. kademe okuma yazma belgesi aldı. Kendisi gibi cam kemik hastası olan kardeşi için de çaba gösteren Bütün, durumu yetkilileri anlatıp yardım istedi. Hemen müdahale eden Halk Eğitim Merkezi idarecileri, gerekli girişimleri yaparak Mesut Bütün'ün evinde sınava girmesini sağladı. Başarılı olan ve 100 üzerinden 95 puan olan kardeş Bütün de 2. kademe okuma yazma belgesi alma hakkı elde etti. Çok mutlu olduğunu söyleyen Mesut Bütün, desteğini esirgemeyen Hasköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Savaş Bulan’a ve Müdür Yardımcısı Maşallah Kılıçaslan’a teşekkür etti. Ağabeyi Serhat Bütün de, “Biz 11 kardeşiz. Ben kendi gayretimle evde okuma yazma öğrendim, 2010 yılında sınava girerek belge aldım. Sonra da Açık İlköğretim'e başladım. Şu anda Açık Lise'de okuyorum. Kardeşim de benim gibi cam kemik hastası, onu da okutmak istiyorum.” dedi.

Konu hakkında açıklama yapan Hasköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz ise, "Biz bu arkadaşlarımızı ziyarete ve Mesut'un diplomasını vermeye geldik. Herhangi bir ihtiyaçları olduğunda hep yanlarında olacağız ve ne gerekiyorsa yapacağız. Kaymakamımız da her türlü desteğin verilmesini istedi." şeklinde konuştu. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER