ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 14:49

Kozanlı öğrencilere 'hayatımız sınav' konferansı


Adana’nın Kozan ilçesinde Program Yapımcısı Cihat Şener tarafından ‘Hayatımız Sınav’ konulu konferans verildi.

Şener, Kozan Belediyesi Sinema Salonu’nda Yusuf Baysal Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen konferansta öğrencilere Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) yaşanan olumsuzluklar ve öğrencilerin yapması gerekenleri anlattı.

Cihat Şener, her zor işin bir çıkış noktasının bulunduğunu dile getirirken, Türkiye’de 18 milyon öğrencinin bulunduğunu bunlardan 900 bininin üniversiteye alınacağını ifade etti. Şener, “Bu akşam hiç ders çalışmayın. Buradan çıkınca evinize gidin ve aynanın karşısına geçin ve kendinize ‘ben sınavı kazanmayı hak ediyor muyum?’ diye sorun. Bu kendinle sınavla yüzleşmek demektir. Daha sınava yaklaşık 45 gün var. 45 gün büyük bir gün. Her gün bir soru daha yapabilirsiniz. Sınavda yapacağının 10 soru sizi belki de hedefinizdeki üniversiteye götürecektir.” dedi.

İnsanın hayatta 3 noktada yalnız olduğuna da vurgu yapan Cihat Şener, “Doğduğunuzda, öldüğünüzde ve sınavlarda yapayalnızsınız. Bilmediğin soruyu çözme. Üniversiteyi kazanmak zor bir iştir. Kazanırsan yolun açılır. Kolayı herkes başarır. Önemli olan zoru başarmaktır. Şu kalan günleri iyi değerlendirelim.” dedi.

Programa Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, İlçe Milli Eğitim Müdür Faruk Sönmez ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER