ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Mayıs 2013 Cumartesi 14:53

Kozakçıoğlu ‘çok şey konuşurum ama PKK’ya koz veririm’ demişti

Kozakçıoğlu çok şey konuşurum ama PKKya koz veririm demişti


Uzun yıllar İstanbul Valiliği Basın Müdürlüğü görevini yapan Nazır Şentürk, kitabı için randevu alıp yaklaşık 6 saat konuştuğu Hayri Kozakçıoğlu’nun, kendisine, “ Anılarını yazıp yazmayacağını sorduğumda ‘çok şey yazıp söylerim ama PKK’nın eline koz vermiş olurum’ dedi.” şeklinde konuştu.

Sarıyer’deki evinde ölü bulunan eski OHAL ve İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu, Teşvikiye Camii’nden son yolculuğuna uğurlanıyor. Cenaze namazına Kozakçıoğlu’nun eşi, çocukları ve yakınlarının yanı sıra askeri ve mülki erkan katılıyor.

Cami avlusunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kozakçıoğlu’nun kızı Meral Kozakçıoğlu, “Babamın herhangi bir psikolojik sorunu yoktu. Bizim için de çok ani oldu. Hiçbir sağlık sorunu yoktu. Hayatında her şey normaldi. Hatta en mutlu günlerini yaşıyordu diyebilirim.” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde emekliye ayrılan ve uzun yıllar İstanbul Valiliği Basın Müdürlüğü görevini yapan Nazır Şentürk de, “Sayın Vali’den İstanbul Valileri kitabım için randevu istemiştim. Nerede buluşabiliriz? diye sordum. ‘Benimle neyi konuşacaksınız?’ dedi. ‘İstanbul Valiliğinizi anlatmanızı isteyeceğim Sayın Valim’ dedim. Anılarını yazmayı düşünüp düşünmediğini sordum. ‘Yazacağım çok şey var ama devletin zarar görmemesi için bazı düşüncelerimi zamana bırakıyorum’ dedi. ‘Bazı şeyleri anlatırsam PKK’nın eline koz vermiş olurum’ dedi. Bir de ‘benim üzerime çok geldiler, tekrar gelinmesini istemiyorum’ dedi.” ifadelerini kullandı.









KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER