ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Nisan 2014 Pazar 10:10

Kottan eşarp üretti, 7 kıtaya satıyor

Kottan eşarp üretti, 7 kıtaya satıyor


Pantolon, gömlek, etek ve monttan sonra kot kumaşından (indigo) eşarp ve fular üretildi. Bursa'da faaliyet gösteren firma, 7 ayrı kentte 25 farklı modelde ürettiği kot eşarpları dünya devi firmalar vasıtasıyla 7 kıtada satışa sundu.

Kestel Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Akel Eşarp fabrikası, yüzde 100 pamuktan elde edilen kot kumaşından eşarp üretti. Firma, patentli ürünü tescil ettirdi. Akel Eşarp Genel Müdürü Kader Akça, şunları söyledi: "Yaklaşık 3 yıl süren çalışmalar neticesinde 2013 yılında ürünlerimizi hayata geçirdim. Çok güzel ilgi var. Keyifli sonuçlar aldık. İlk etapta insanlar çok şaşırdı. Kot çok bilinen bir şey olduğu için çok çabuk kabul gördü. İnsanlar, açıkçası böyle bir şeyi görmeyi beklemiyordu, ama hemen de kabul ettiler çünkü yaşamımızda olan bir şeydi kot. Kot eşarbı farkı bir kere çok rahat olması, çok spor görünmesi, kullanılan kumaş itibariyle yüzde yüz pamuk elyaf olması sebebiyle sağlıklı olması en büyük özelliği."

Kader Akça, 7 renkte 25 farklı model olarak piyasaya sunulan kot eşarbın 24,90 ile 39,90 lira arasında değişin fiyat aralığında satışa sunulduğunu kaydetti. Kot eşarbın başörtüsü olarak da kullanıldığını belirten Akça, üretimlerinin hem eşarp hem de fular olarak devam ettiğini açıkladı.

DÜNYA DEVİ FİRMA ÇOK BEĞENDİ, 5 BİN 500 MAĞAZASINDA SATIŞA ÇIKARDI

Firmanın pazarlama müdürü İsmet Ayvat ise kot eşarbın dünya piyasasında büyük ilgi gördüğünü söyledi. Seri üretime 2013 yılında geçtiklerini hatırlatan Ayvat, şöyle devam etti: "Çok olumlu ve pozitif tepkiler alıyoruz. Üretimimiz halen seri üretim olarak devam ediyor. Firmamızın zaten çalışmakta olduğu dünya devi firmalara aynı koleksiyonları sunduk, çok beğeni aldık. Dünya genelinde 5 bin 500 mağazası olan firmadan sipariş aldık, siparişi teslim ettik. Çok beğeni aldık. Herkes bu konuda olumlu hem ilk olması açısından hem sağlıklı ürün olması açısından hem genç ve yenilikçi olması açısından ürünümüze çok olumlu tepkiler alıyoruz. Dünyanın 7 kıtasında satıyoruz."

KULLANMASI ÇOK RAHAT

Kot eşarbı büyük bir beğeni ile kullandığını anlatan Pelin Kayhan isimli genç kız, "Kot eşarp, gayet kullanışlı, sadece kotla da sınırlı kalmıyor deri elbiselere de gayet uyumlu. Bütün renk tonlarının olması sebebiyle gayet kullanışlı." dedi.

Kerime Sözen "Bu eşarplar, daha önce böyle bir üretim yapılmadı. Yaz aylarında kapalı kişiler için çok kullanışlı, rahat edebiliyoruz. Sıcaktan bizi koruyor." diye konuşurken Kübra Aslanoğlu özellikle yaz aylarında serinletici etkisiyle kot eşarbın çok kullanışlı olduğunu dile getirdi.


 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER