ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ekim 2012 Pazartesi 17:54

Kosova Sırbistan diyaloğu

Kosova Başbakan Yardımcısı Hayredin Kuçi, Kosova ve Sırbistan arasında başlaması beklenen diyalog görüşmelerinin iki ülke arasında barışçıl bir anlaşmayla sonuçlandırılacağını.


 Kosova Başbakan Yardımcısı Hayredin Kuçi, Kosova ve Sırbistan arasında başlaması beklenen diyalog görüşmelerinin iki ülke arasında barışçıl bir anlaşmayla sonuçlandırılacağını söyledi.
 

     Başbakan Yardımcısı Kuçi, başkent Priştine'de E-15 Uzmanlar Grupu toplantııısnda yaptığı konuşmada, Kosova'nın Sırbistan'la yürütülecek görüşmelerle ilgili platformunun hazır olduğunu belirtti.
     Görüşmeler platformu hakkında ayrıntı vermekten kaçınan Kuçi, Kosova hükümetinin Sırbistan'la diyalog sürecinin, Kosova Meclisi'nden çıkan ilgili kararın sınırlarınının dışına çıkmayacağını ve ülke anayasına aykırı olmayacağını kaydetti.
     Kuçi, şunları kaydetti:
     "Görüşmeler platformu, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşki Devletleri tarafından tasarlanmş olmasına rağmen 'oldu bittiye' gelmeyeceğiz. Aynı zamanda A noktasından B noktasına kadar hareket edebilecek bir durumda olduğumuzu kendilerine, bildireceğiz."
     Bu arada, Kosova medyasında Sırbistan ve Kosova arasında başlatılan diyalog görüşmeleriyle ilgili çıkan haberlerde, iki ülkenin ilişkilerinin normalleşmesi doğrultusunda, ilk başta iki ülke arasında karşılıklı olarak koordinasyon bürolarının açılacağı öne sürüldü.
     Bu arada, önceki hafta Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç ile Brüksel'de görüşme yapmıştı. Taçi'nin bu grüşmesi, Priştine'de muhalefetteki Vetvendosye Hareketi (Kendin Karar Ver) üyelerince protesto edilmişti.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER