ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Ağustos 2014 Cumartesi 22:39

Köşk'te ilk resepsiyon

Köşkte ilk resepsiyon

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir resepsiyon verdi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen 30 Ağustos resepsiyonuna ev sahipliği yapıyor. Bu resepsiyon, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Köşk'teki ilk resepsiyonu niteliği taşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan davetlileri karşılayıp, tebrikleri kabul ettiler.

ERDOĞAN ÇİFTİNE BEYAZ GÜL VERDİ

Köşk'ün bahçesinde davetlileri karşılayan Erdoğan çiftine ses sanatçısı Muazzez Ersoy küçük bir sürpriz yaptı. Ersoy karşılama esnasında iki adet gülü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi first lady Emine Erdoğan'a takdim etti. Bu jest karşısında Erdoğan çifti de Ersoy'a teşekkürlerini ilettiler.

ÖZEL: BEDELLİDE BİZE YANSIYAN BİRŞEY YOK

Resepsiyona katılan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, çözüm süreciyle ilgili bir soruyu yanıtlarken, "Kırmızı çizgilerimiz aşıldığında gerekli karşılığı veririz" dedi. Özel, bedelli askerlik konusunda kendilerine yansıyan bir çalışma olmadığını da söyledi. Genelkurmay Başkanı, Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanan askerler için de "Dileğimiz beraat etmeleri" açıklamasında bulundu. 

ÜNLÜLER DE ORADAYDI

Milletvekilleri, azınlık cemaatlerinin dini temsilcilerinin de katıldığı resepsiyonda, Jak Kamhi, Aydın Doğan, Ali Sabancı ve İbrahim Çeçen'in de aralarında bulunduğu işadamları ile Hülya Koçyiğit, Necati Şaşmaz, Ahmet Yenilmez, Muazzez Ersoy, Nihat Doğan, Petek Dinçöz ve Demet Akalın gibi sanatçılar da davetliler arasında yer aldı. İşadamı Aydın Doğan resepsiyona ailesiyle katıldı. Sanatçı Muazzez Ersoy'un da resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a yanında getirdiği güllerden takdim ettiği görüldü.

Şehit yakınları, gaziler, farklı spor dallarından uluslararası derece elde eden sporcuların bulunduğu resepsiyona, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün de aralarında bulunduğu, basın yayın kuruluşlarının temsilcileri, yazarlar, yabancı ülkelerin Ankara büyükelçileri, bürokratlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, harbiyeli öğrenciler ile sınıflarını temsilen farklı rütbede askerler de davet edildi.

TOKALAŞMA, 1 SAAT 40 DAKİKA SÜRDÜ

Resepsiyonda yurdun 7 bölgesinden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara'da ikametgahının bulunduğu mahallelerin muhtarlarının da davetliler arasında yer alması dikkati çekti. Ayrıca koreografide, tarihten bugüne Osmanlı dahil olmak üzere Türk ordularının kullandığı 21 farklı üniformanın, muhafız alayı askerlerince giyilmiş şekilde sunulduğu gözlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın, yaklaşık 3 bin 500 kişinin katıldığı resepsiyonda, davetlilerle tek tek tokalaşması 1 saat 40 dakika sürdü.

DEVLET ERKANINDAN KATILIM YOĞUNDU

Resepsiyona, TBMM Başkanı Cemil Çiçek eşi Gülten Çiçek ile, Başbakan Ahmet Davutoğlu da eşi Sare Davutoğlu ile geldi. Resepsiyona, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AB Bakanı Volkan Bozkır, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel'in de hazır bulunduğu resepsiyonda, kuvvet komutanları, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Yargıtay Başkanı Ali Alkan da yer aldı.

MUHALEFETTEN KATILIM YOK

 Çankaya'daki resepsiyona yaklaşık 3 bin kişi davet edildi. Davetlilerin Köşk'e girişi için özel manyetik kartlar hazırlandı.
 
Resepsiyona muhalefet partileriden katılım yok.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER