ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Aralık 2014 Çarşamba 07:30

KOSGEB Başkanı Kaplan istifa etti

KOSGEB Başkanı Kaplan istifa etti

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, kurumun internet sitesinden yayınladığı açıklamada başkanlıktan istifa ettiğini duyurdu.


Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, kurumun internet sitesinden yayınladığı açıklamada başkanlıktan istifa ettiğini duyurdu.

"Ülkemizin kalkınmasında önemli bir rolü bulunan KOBİ’lerimizi ve girişimcilerimizi desteklemek için kurulan KOSGEB’in Başkanlığını 2008 Mayıs ayından bu yana yürütmekteyim" diyen Kaplan, bu tür görevler için uzun sayılabilecek bir süre başkanlık görevi yürüttüğünü, kurumun önünü açmak istediğini belirtti.

Kaplan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Benim için KOSGEB; girişimcilerimiz, milletimiz ve çalışanlarımız için ve onlarla birlikte inşa edilecek ve yaşanılacak bir gelecekti. İdealleri korurken gerçekleri de göz ardı etmeden görevimi ve sorumluluklarımı yerine getirmiş olmanın huzuru içindeyim. Bugünden geriye baktığımda, destek sisteminin modernleştirilmesi, proje temelli desteklerin artırılması, girişimciliğe önem verilmesi ve KOSGEB’in kurumsallaşması çalışmalarında KOSGEB Başkanı olarak mesai arkadaşlarımla birlikte görev yaptık. Bu dönem içinde özellikle destek takip sisteminde ve idari işlemlerde e-dönüşüm sağlanarak şeffaf, izlenebilir ve hesap verilebilir bir kurum inşa etmeye çalıştık. Daha önce bulmakta zorlandığımız veri ve istatistiklerin kolayca derlenerek politika ve program uygulama sürecinin bilimsel bir temele oturmasını sağladık. Bir bayrak yarışı olan bu görevde yapmayı isteyip de yapamadıklarımızı bizden sonrakilerin hep daha ileri götürmesini temenni ediyorum.Bu tür görevler için uzun sayılabilecek bir sürenin ardından Kurum için yeni bir kan değişimine gitmek ve Kurumun önünü açmak gerektiğini düşünmekteyim. Atanırken bir gün görevimizi devretme zamanının da geleceğinin farkındaydık. Uzman Yardımcısı olarak başladığım, aşkla, şevkle ve samimiyetle her kademesinde görev aldığım ve en üst makamı olan Başkanlığını da 6,5 yıl gibi uzun bir süre yürüttüğüm KOSGEB Başkanlığı görevimden bugün itibariyle istifa ediyorum.Görev yaptığım süre zarfında, çalışmalarımıza destek olan Hükümetimize, Sayın Bakanlarımıza, İcra Komitemizin değerli üyelerine, değerli çalışma arkadaşlarıma, KOBİ’lerimize, sektör temsilcilerine, girişimcilerimize, sivil toplum kuruluşlarına, tüm paydaşlarımıza ve Aziz Milletimize teşekkür ediyorum.’’

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER