ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Temmuz 2013 Perşembe 15:23

Korkmaz: Eve giderken 5-6 kişi sopalarla saldırdı


Gezi Parkı eylemlerine destek için Eskişehir'de katıldığı gösteriler sırasında kimliği belirlenemeyen kişilerin saldırısına uğrayan ve tedavi gördüğü hastanede dün beyin kanaması geçirmesi sonucu hayatını kaybeden üniversiteli Ali İsmail Korkmaz'ın tedavi için gittiği ilk hastane ile avukatı eşliğinde karakola verdiği ifadeler dikkat çekiyor. Korkmaz, arkadaşlarıyla birlikte gittiği Anadolu Üniversitesi'ne ait Mavi Hastane'de kendisini muayene eden doktora, eşya taşırken 8-10 basamaklı merdivenden düştüğünü belirtirken, avukatı Selin Dağlar ile birlikte Odunpazarı Polis Karakolu'na verdiği ifadede, geceleyin eski otogar civarında evine giderken 5-6 kişinin önüne geçerek ellerinde sopalarla kendisine saldırdığını anlatıyor.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın (19), Eskişehir'de 2 Haziran'da Gezi Parkı eylemine destek için AK Parti il binasına yürüyen gruba katıldığı öğrenildi. Polis, Espark alışveriş merkezi önünden yürüyerek AK Parti il binası önüne geldiğinde grubu uyararak, parti binasına yaklaşmalarına izin vermedi. Müdahale sonrasında ara sokaklara kaçan grup içerisinde Korkmaz da yer aldı. Korkmaz'ın eylem alanından ayrılması çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarına da yansıdığı ortaya çıktı.

HASTANEDE: EŞYA TAŞIRKEN 8-10 BASAMAKLI MERDİVENDEN DÜŞTÜM

Olaydan bir süre sonra Korkmaz, arkadaşlarıyla birlikte Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içerisindeki Mavi Hastane'ye baş ve omuz ağrısı şikayetiyle gitti. Korkmaz, kendisini muayene eden Dr. N.T.'ye, 'Eşya taşırken 8-10 basamaklı merdivenden düştüm.' dedi. Korkmaz'ın bu ifadesi, hastanenin genel adli muayene raporu olayın öyküsü bölümüne yazıldı. Gece saat 02.10 sıralarında yapılan muayenesinde Korkmaz'ın genel durumunun iyi olduğu ancak sağ omuz, arka boyun ve sırtta morarma, sağ alt yanda ise sıyrık ve şişlikler olduğu belirlendi. Serum verilen Korkmaz, iki yönlü kafa, sağ omuzdan iki yönlü film çekilmesi ve kafa travması açısından değerlendirilmek üzere Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Muayene raporun sonuç bildirgesine ise "şu halde hayati tehlikesinin olmadığını bildirir, geçici raporun adli tapiblikte verilmesi uygundur." denildi.

KARAKOL'DA: EVİME GİDERKEN ELİ SOPALI 5-6 KİŞİ SALDIRDI

Korkmaz, ambulansla Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne gitti. Burada, gerekli filmi çekildi, kolunda kırık, başında bir sıkıntı olmadığı belirtildi. Ağrı kesici yapıldı, omuzu sarıldı. Korkmaz, Ortopedi servisine yönlendirildi. Ancak Ortopedi'den önce polise ifade vermesi istendi. Akabinde Korkmaz, Odunpazarı Polis Merkezi'ne giderek, konuya ilişkin ifade verdi. Olayın 3 Haziran gecesi saat 02.00 sıralarında eski otogar arkasından evine gittiği sırada meydana geldiğini anlatan Korkmaz, o gece yaşadıklarını şöyle aktardı: "5-6 kişilik grup önüme geçerek ellerindeki sopalarla bana saldırdı. Kafama, sırtıma, bacaklarıma ve omuzuma vurdular. Ben yere düştükten sonra saldıranlar kaçtı. Evime gitmeye çalışırken 'Özbesin' isimli marketin orda arkadaşım Fırat Köse ile karşılaştım. Durumu kuzenim Okan'a haber verdi. Fırat ve Ahmet isimli arkadaşımla Mavi Hastane'ye gittik. Gerekli tedavim yapıldı. Burada tomografi olmadığı için Yunus Emre Hastanesi'ne yönlendirdiler."

"BANA KİMLERİN VE NEDEN VURDUĞUNU BİLMİYORUM"

Burada tomografisinin çekildiğini, kolunu bandaja aldıklarını kaydeden Korkmaz, "Dün konuşma zorluğu yaşamıyordum. Bugün hatırlama zorluğu çekiyorum. Bir dişim olay nedeniyle sallanıyor, başım ağrıyor, konuşma zorluğu çekiyorum. Bana kimlerin neden vurduğunu bilmiyorum. Ancak şahıslar sivil kıyafetliydi. Şahısların küfür edip etmediğini de hatırlamıyorum. Bu şahıslardan davacıyım ve bulunmasını istiyorum." dedi. Tomografisi çekildi ve daha sonra evine gönderildi. Uyuduktan sonra fenalaşan Korkmaz, götürüldüğü Eskişehir Devlet Hastanesi'nde yapılan tetkiklerinde beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Bunun üzerine Korkmaz, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. Korkmaz, buradaki ilk tedavisinin ardından hemen beyin ameliyatına alındı. Durumdan haberdar edilen anne Emel Korkmaz ve baba Şahap Korkmaz ile avukat olan ağabeyi Gürkan Korkmaz, Eskişehir'e geldi. Bu arada, Korkmaz ailesinin, olayların çıktığı sırada oğullarına eylemlere katılmaması için sık sık uyardığı ve başına bir şeylerin gelebileceği konusunda telkinde bulunduğu öğrenildi.

ARKADAŞLARINDAN ÇELİŞKİLİ İFADELER

Korkmaz'ın ev arkadaşı ve olay günü birlikte çıktıkları Fırat Köse ise kendisi, olay günü Turan ve Korkmaz ile birlikte ev sahibi ile buluşmak üzere evden ayrıldıklarını belirtti. Köse, şöyle anlattı: "Açık Öğretim Fakültesi'nin ardında ev sahibi ile buluştuk. Kontratı imzaladık, parayı verdik. Akabinde gezmek için Cengiz Topel Caddesi'ne indik. Burada Yunus Emre Caddesi'ne doğru giden grupları gördük. Biz de merakımızdan bu grupların arkasına takılıp gittik. Ben Porsuk Çayı'nın bulunduğu köprünün oradan ertesi günü imtihanım olduğundan ayrıldım. Markete uğrayıp eve gittim. Bir süre sonra Ali'yi merakımdan aradım. Ali, eve geldiğini söyledi. Konuşmasında bir terslik olduğunu fark ettim. Kapattım bir süre sonra Turan bena çağrı attı, aradım ve 'Ali hafızasını kaybetmiş acil gel' dedi. Ben de gittim. Özbesin önünde buluştum, hastaneye gittik. "Bu arada, olay günü Korkmaz ile birlikte olan Fırat Köse ve Turan Gürler'in ifadelerinin birbirleriyle çelişkili olması dikkat çekti. Korkmaz, ifadesinde olay günü yaşananlardan sonra eve kaçarken Fırat Köse ile Özbesin marketin önünde karşılaştığını anlatırken, arkadaşı Gürler'in ise Korkmaz'ı, tesadüfen Yıldız Tramvay durağında saat 01.00 sularında darp edilmiş halde gördüğünü belirtmesi dikkat çekti. İfadelerde dikkat çeken bir diğer nokta ise Korkmaz'ın Fırat ile karşılaştıktan sonra durumu kuzeni Okan Korkmaz'a bildirdiğini anlatırken, Turan Gürler'in ise ifadesinde Fırat Köse'ye kendisinin durumdan haberdar ettiğini anlattığı görülüyor. Korkmaz'ın olay günü beraber olduğu arkadaşı Turan Gürler ifadesinde, olay günü Korkmaz ile Yunus Emre Caddesi'nde grubun ön tarafına yakın bir yerde durduklarını, polisin müdahelesi üzerine birbirlerinden ayrıldıklarını kaydetti. Olaydan yarım saat sonra Korkmaz ile Yıldız Tramvay Durağında buluştuklarını anlatan Gürler, "Kendisi kolunu tutuyordu. Darp edilmiş haldeydi. Ne oldu diye sorduğumda, 'beni polis dövdü, copladı' dedi. Ardından durumu Fırat Köse'ye bildirdim. Akabinde buluşup hastaneye gittik." diye konuştu.

Bu arada, Eskişehir Valiliği, konuyla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. 43 ayrı kamera görüntüsünün savcılığa iletildiği ve incelemelerin sürdüğü kaydedildi. Öte yandan, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün konuyu çözmek için alanında uzman özel bir ekip kurduğu öğrenildi.

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER