ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Mayıs 2013 Cuma 14:58

Köpeğe biber gazı sıkan polis yalanı

Köpeğe biber gazı sıkan polis yalanı

Sosyal medya bir fotoğraf karesi ile çalkalanıyor. İddiaya göre bir Türk polisi köpeğe biber gazı sıkıyor. O fotoğrafın aslına Yazete.com ulaştı.


Emrah İriç - YAZETE.COM ÖZEL İÇERİK
(Aktif linkli kaynak gösterilmeksizin kesinlikle kullanılamaz)

Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmaması için 4 gündür nöbet tutan eylemcilere polisin sabah 05.00'teki müdahalesinden sonra ikinci bir müdahale geldi. Divan Oteli önü savaş meydanına dönerken o noktaya ambulanslar istendi.

Gazın etkisi ile inşaat sahasındaki çukurlara düşen 6 kişi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Yaralananlar arasında gazeteci Ahmet Şık da var. Sırrı Süreyya Önder'in de kolunun kırıldığı için hastaneye kaldırıldığı iddia edildi.

KÖPEĞE BİBER GAZ SIKAN POLİS

Öte yandan sosyal medyada dolaşan bir fotoğraf karesi gören herkesi dehşete düşürdü. Bulanık haldeki fotoğrafta bir polis elindeki biber gazını köpeğin direkt yüzüne sıkıyor. Gezi Parkı'ndaki eylemcilere polisin müdahalesine tepki gösteren bir çok kişi bu fotoğrafı sosyal medya hesaplarında paylaştı. Üstelik bunu yapan polislerin Türk polisi olduğu iddia edildi.

Google'da ufak bir araştırma ile fotoğrafın net haline ulaştık. 

İşte o kare:

Görüldüğü gibi fotoğraftaki polisler Türk değil. Polisin arkasında İspanyolca Police yazıyor. Üstelik yazı okunmasa bile kafadaki berenin Türk polisleri tarafından kullanılmadığı herkesçe bilinir.

İşte Türk polisine ait bir resim:

Görüldüğü gibi Türk polisinin ismi ne Police ne de kafasında mavi bere var...

DİDEM UZAL BİLE TÜRK POLİSİ DİYE PAYLAŞTI, SONRA SİLDİ

Olaylar karşısında tahrike nasıl açık olduğumuzun en basit göstergelerinden biri olan bu tuzağa ünlü isimler de düştü. Oyuncu Didem Uzel, Twitter sayfasından Türk polisine ait olmayan bu kareyi paylaşarak tepki gösterdi. Takipçilerinin uyarısı üzerine attığı tweeti ve fotoğrafı silen Uzel şu açıklamayı yaptı:

Öte yandan Türk polisine atılmak istenen iftiraya istemeden de olsa ortak olan Didem Uzel polisten özür dilemedi.

ÜNLÜ İSİMLERDEN GEZİ PARKI OLAYLARINA TEPKİ... GALERİ HABER İÇİN TIKLAYIN...

GEZİ PARKI'NDAKİ OLAYLAR

Polis, Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesini engellemek için 4 gündür nöbet tutan gruba saat 05.00 sıralarında gaz bombası, biber gazı ve TOMA araçlarıyla müdahale etti. Müdahale sırasında yaralananlar oldu.

Polis, eylemcilere ait çadır stand ve flamaları kaldırdı. Zabıtalar da çadırları kamyonetlere yükleyerek alandan çıkardı.

Müdahale sonrası gruplar Harbiye ve İstiklal Caddesi'ne doğru dağıldı. Çevik kuvvet ekipleri ara sokaklara dağılan gruba biber gazı sıktı, bazı kişileri gözaltına aldı.

Taksim Gezi Parkı'nın etrafını demir bariyerlerle kapatan çevik kuvvet ekipleri alana girişlere izin vermiyor.

Dün gece geç saatlerde eylemcilere destek vermek için gezi parkına gelen CHP milletvekilleri İlhan Cihaner ve Müslim Sarı da gazdan etkilendi. İlhan Cihaner, "Valiyi, emniyet müdürünü aradım, hiçbiri telefonunu açmadı" dedi. Milletvekilleri biber gazı atılmasının durdurulmasını istedi.

6 KİŞİ KAFA TRAVMASI GEÇİRDİ

Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla Divan Oteli’nin önünde basın açıklaması yapıldı. İstanbul Tabip Odası'ndan Dr. Hüseyin Demirdizen, yaptığı açıklamada 6 kişinin kafa travması nedeniyle yoğun bakımda olduğunu söyledi.

AHMET ŞIK YARALANDI

Basın açıklaması sonrası polisin gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ettiği, yaralıların olduğu bildirildi. Yaralılar arasında bulunan gazeteci Ahmet Şık, Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı.

TAKSİM'DE İKİNCİ MÜDAHALE

Aralarında BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve DİSK’in de destek verdiği bir grup Taksim Meydanı’nda oturma eylemi yaptı. Polis, gruba tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Müdahale sırasında yaralananlar ve baygınlık geçirenler oldu. Yaralananlar arasında bulunan Sırrı Süreyya Önder hastaneye kaldırıldı. 

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER