ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Kasım 2014 Perşembe 17:30

Kömür sobası iki küçük canı aldı

Kömür sobası iki küçük canı aldı

Konya'nın Karatay İlçesi'ne bağlı Köse Ali Mahallesi'ndeki camii imamı 29 yaşındaki Mesut Eroğlu ve aynı yaştaki eşi Gülsem Eroğlu, kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenmesi sonucu Aksaray Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı, 4 yaşındaki kızı Nisa ve 3 aylık oğlu Mahir Erdem Eroğlu, öldü.


Olay, bugün sabah saatlerinde Aksaray İl sınırı yakınındaki Konya'nın merkez Karatay İlçesi'ne bağlı eskiden köy statüsünde olan Köse Ali Mahallesi'nde meydana geldi.

Mahalle muhtarı Necati Çelik, Köse Ali Köyü Camii imamı Mesut Eroğlu'nun dün öğleden sonradan camiye gelmediğini fark etti. Akşam namazından sonra imam Eroğlu'nun evine gitti. Pencereden ışığın ve televizyonun açık olduğunu fark edince, rahatsız etmemek için geri döndü.

Muhtar Çelik, imam Eroğlu'nun bugün sabah namazına da gelmemesi üzerine tekrar, imanın evine gitti. Evin zilini çalmasına rağmen kapıyı açan olmayınca kilitli olmayan kapıyı açıp içeri girdiğinde sofranın başında yemek yemek üzere olan imam Mesut Eroğlu ile eşi Gülsüm Eroğlu'nu kucağındaki çocuğu Mahir Erdem ile birlikte Nisa'yı ise kanepede hareketsiz halde yatarken buldu.

Bunun üzerine 112 Acil Servisi'ne haber verdi. Isınmak için yaktıkları kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri anlaşılan Eroğlu ailesi, Aksaray'ın Eskil İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Nisa ve Mahir Erdem Eroğlu, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Hayati tehlikesi devam eden Mesut Eroğlu ve eşi Gülsüm Eroğlu da yapılan ilk tedavilerinin ardından Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER