ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Ağustos 2014 Pazartesi 09:08

Komşuda şiddetli deprem!

Komşuda şiddetli deprem!

İran'ın güneybatısındaki İlam eyaletinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde yaralı sayısının 50'ye ulaştığı bildirildi.


Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezi, yerel saatle 07.02'de yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedilen depremin merkezinin İlam eyaletine bağlı Murmuri kenti olduğunu açıkladı.

İran İçişleri Bakanlığı, depremde can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz bilgi bulunmadığını kaydetti. Bakanlık, ayrıca, bu sabah yerel saatle 06.32'de ülkenin kuzeybatısındaki Gilan eyaletinde de 3,6 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini bildirdi. Depremin Loristan, Huzistan ve Kermanşah eyaletlerinde de hissedildiği belirtildi.

İlam eyaletinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin Abadan kentindeki telekomünikasyon binasının hasar görmesine neden olduğu, şehirde elektrik ve su kesintisi yaşandığı duyuruldu. Sabit telefon ve cep telefonları ile iletişim kurulamaması nedeniyle köylerden henüz haber alınamadığı ifade ediliyor.

Abadan Valisi Mecid Askeri, resmi haber ajansı IRNA'ya yaptığı açıklamada, depremin kırsal kesimlerde ağır sonuçlar doğurmuş olabileceğinden endişelendiklerini söyledi. Askeri, kırsal bölgelerde şimdiye kadar 50 kişinin yaralandığını tespit ettiklerini ancak telefon kesintilerinden dolayı depremde can kaybı olup olmadığının henüz netleşmediğini dile getirdi.

İran Kızılayı Sözcüsü Hüseyin Derahşan ise depremde ölen olmadığını, 6 kişinin yaralandığını tespit ettiklerini belirtti. Derahşan, arama kurtarma ekiplerinin depremin meydana geldiği İlam eyaletinin tüm noktalarına seferber edildiğini kaydetti.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER