ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Ekim 2014 Pazartesi 13:34

Kolu tekrar yerine dikilen çocuğa Vali morali

Kolu tekrar yerine dikilen çocuğa Vali morali

Amasya Vali İbrahim Halil Çomaktekin, 3 ay önce sol kolunu pancar motoruna kaptıran 10 yaşındaki Ahmet Çekerek'i ziyaret ederek moral verdi.


Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, merkeze bağlı Vermiş Köyü'nde oturan 5'nci sınıf öğrencisi Ahmet Çekerek, geçen Temmuz ayında sol kolunu pancar moturuna kaptırdı. Kanlar içerisinde kalan ve kaldırıldığı hastanede kopan kolu yerine dikilerek tedavi altına alınan Ahmet Çekerek'i evinde ziyaret etti. Ak Partili Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile birlikte köye giden Vali Çomaktekin, şöyle dedi:

"Kardeşimiz maalesef elim bir kazada sol kolu tamamen kopmuştu. Ahmet Çekerek'i devlet hastanemize intikal ettirdi. Devlet hastanesindeki başhekimlerimiz, doktorlarımız hemen acil müdahale etti. Fakat konunun hassasiyetine binaen kardeşimizin hemen zaman kaybetmeksizin acilen daha donanımlı büyük bir hastaneye intikal ettirilmesi gerektiğini söylediler. Beni aradıklarında hemen Sağlık Bakanlığı Müsteşarımızı aradım. Konunun hassasiyet, acileyetini aktarmamız neticesi, hemen gereğini yapacaklarını söylediler. Çok hızlı bir şekilde uçak ambulansımız Amasya’ya gelip, Ahmet Çekerek'i Konya'ya götürdü. Hemen ameliyata aldılar. 10 saat süren cerrahi operasyon gerçekleşti ve Ahmet kardeşimizin tamamen kopan kolu yerine takılmış oldu. Yani biraz geç kalmış olsak, devletimizin bu imkanları olmamış olsaydı, Ahmet ömür boyu maalesef kolsuz kalacaktı. Kolunu kaybetmiş bir şekilde yaşıyor olacaktı. Hepinizin bildiği gibi artık devletimizin hizmet yürütürken, izlemiş olduğu felsefe insanı yaşat ki devlet yaşasın. Devletimiz vatandaşlarına sunmuş olduğu her türlü kamu hizmetinde, gerek sağlık hizmetinde, gerek eğitim hizmetinde bunu en iyi şekilde yansıtıyor."

Ahmet Çekerek’in babası Salih Çekerek ise, Vali Çomaktekin ve Belediye Başkanı Özdemir'e ziyaretlerinden teşekkür etti.






KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER