ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Aralık 2016 Perşembe 12:51

"Kod adı başkan" haberine yalanlama

"Kod adı başkan" haberine yalanlama

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü: "Kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve yapılan işlemlerde mevzuata aykırı bir husus olmadığı görülmüştür"


Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yer alan "Kod adı başkan" başlıklı haberi yalanladı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "Kod adı başkan" başlıklı haberin gerçekleri yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, hükümlü ve tutukluların, kurum görevlilerine "başkanım" şeklinde hitap ettiklerine ilişkin iddianın gerçek dışı olduğu, Adana E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda barındırılan tutuklu B.A. ve İ.E'nin kuruma ilk kabul muayenesinde herhangi bir darp ve cebir izine rastlanmadığı belirtildi.

Söz konusu kurumda 133 kameranın bulunduğunun bildirildiği açıklamada, çocuklara işkence yapıldığı iddiasıyla ilgili kurum tarafından görevli personel hakkında başlatılan idari soruşturmada disiplin cezası verilmesine yer olmadığına dair karar verildiği ifade edildi.

Görevli personel hakkında savcılık tarafından yapılmakta olan adli soruşturmanın da takipsizlikle sonuçlandığının bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Adana Cumhuriyet Başsavcılığının başlatmış olduğu soruşturma kapsamında tutuklu B.A. ve İ.E. Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiş, düzenlenen raporlarda, tıbbi tedavi gerektirecek bir lezyon saptanmadığı tespit edilmiştir. Basında yer alan haberde, D.A. isimli hükümlü ve tutuklu çocuğun kurumda bulunması gibi bir durum söz konusu olmamaktadır. Sonuç olarak, kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve yapılan işlemlerde mevzuata aykırı bir husus olmadığı görülmüştür."

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER