ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 00:06

Koç Üniversitesi’nde davullu zurnalı eylem


Koç üniversitesinde çalışan yaklaşık 150 kişi, işten çıkarıldıkları gerekçesiyle üniversitenin önünde toplanarak durumu protesto etti.

Koç Üniversitesin de çeşitli görevlerde çalışan yaklaşık 150 kişi, işlerinden çıkarılmaları gerekçesiyle, üniversitenin Sarıyer’deki kampüsü önüne gelerek durumu protesto etti. Slogan atan ve üniversitenin giriş kapısına ‘Taşerona Hayır’ pankartı asan işçiler, yere çadır kurdu. Davul zurna eşliğinde halay çekip şarkılar söyleyen gruba üniversite öğrencileri de destek verdi. Jandarma ekipleri kampüs girişinde güvenlik önlemi aldı.

Üniversitedeki çalışma arkadaşlarıyla vedalaşmalarına bile izin verilmediğini söyleyen bir kadın, “Burası bizim ikinci ailemizdi. Bize vedalaşmamız için bir gün bile izin vermediler. Bizim burada çocuklarımız, ağabeylerimiz, arkadaşlarımız var. Bizim her şeyimiz burası biz bir aileydik burada. Biz sekiz dokuz senelik işçileriz.” diye konuştu.

Grubun üniversite önünde bekleyişi sürüyor.

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA

Bu arada yaşanan olaylar sebebiyle üniversite yönetimi yazılı bir açıklama yaptı. Basın mensuplarına dağıtılan Rektör Umran İnan imzalı açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Taşeron temizlik firmamızı değiştirme sürecimiz sırasında halihazırdaki taşeron ISS firmasının çalışanları hakkında hepinizin gösterdiği hassasiyeti takdir ve saygı ile karşıladığımı Cumartesi günü gönderdiğim mesajda da söylemiştim. Lütfen biliniz ki sizlerden bu süreç içerisinde gelen çeşitli imzalı yazılara direk olarak yanıt verememizin nedeni konu ve talepleriniz hakkında kaygısız veya kayıtsız olmamız değildir. Maalesef konunun olası hukuki boyutları dolayısı ile öncelikli olarak kurumumuzu korumak durumunda olduğumuzu anlamanızı isterim. Aldığımız bütün kararların üniversitemizin uzun vadeli bekası ve dolayısı ile öğrencilerimizin, öğretim üyelerimizin ve idari personelimizin çıkarları doğrultusunda olduğundan emin olabilirsiniz.

Bu geçiş dönemi sırasında üst-işveren olarak bize düşen herşeyi zaten yaptığımızı bir önceki mesajımda da belirtmiştim. Temizlik, yemek vs gibi işler üniversitelerin ana fonksiyonlarından olmadıkları için Türkiye'deki ve Dünya'daki bütün üniversitelerde olduğu gibi bu hizmetleri taşeron firmalar ile sağlamaya devam etmemiz gerekmektedir. Bu konuda başka bir seçenek kurumsal yapımız açısından mümkün değildir.

Taşeron temizlik firması ISS ile yollarımız zaten kendilerine Şubat başında yaptığımız bildirim ile ayrılmıştır. Yeni taşeron temizlik firması seçme ihale sürecimiz de zaten tamamlanmış, EUROSERVE firma seçilmiş ve kendilerine bildirim yapılmıştır.

Bu sürecin tamamlanmış olması dolayısı ile ISS firması ile karşılıklı olarak anlaşarak firma değişiminin 90-günlük süreyi beklemeden 13 Mayıs yerine hemen yapılmasının daha uygun olduğunu tesbit etmiş bulunuyoruz. Üst-işveren olarak bu değişimin daha çabuk yapılmasının taşeron firma ISS çalışanları için bir dezavantaj teşkil etmeyeceğini de ISS ile birlikte teyit etmiş bulunuyoruz.
Yarın sabah itibarı ile EUROSERVE firması üniversitemizde temizlik taşeronu olarak göreve başlayacaktır. Hepinizin bu süreç içerisinde bu çok özel kurumumuzun itibarını korumak ve yeni firmanın üniversitemizin temizlik ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılaması için yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi umuyoruz.“ CİHAN

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER