ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Kasım 2014 Pazar 17:56

KKTC'de "Hamsi Festivali"

KKTCde "Hamsi Festivali"

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, müzakere masasında Kıbrıs Türk halkının birlik ve beraberliğini bozacak her talebe karşı çıktığını söyledi.


KKTC'nin İskele ilçesinde Karadeniz Kültür Derneğince "Hamsi Festivali" gerçekleştirildi. Bu yıl yedincisi düzenlenen festivale, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, bazı bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Katılımın yoğun olduğu etkinlikte Karadeniz'den 7 ton hamsi getirildi. Festivalde hamsiden yapılan yemekler ikram edildi ve Karadeniz şarkıları seslendirildi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, festivalin açılışında, Kıbrıs'ta yaşayan herkesin kültürlerinin bütünleştiğini, nereden gelirse gelsin birbiriyle kardeş, dost olduğunu ve bu toprakları vatan yaptığını belirterek, ''Cumhurbaşkanı olarak müzakere masasında Kıbrıs Türk halkının birlik ve beraberliğini bozacak her talebe karşı çıktık'' dedi.

Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının birlik ve beraberlik içerisinde bütünleştiğini, bu birlikteliği bölücü önerilerde bulunmanın kimsenin hakkı olmadığını belirterek, bu anlamlı günü düzenleyen derneğe teşekkür etti.

Bu tip etkinliklerle dostlukların pekiştirildiğine de dikkati çeken Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağına duyduğu inancı dile getirdi.

Meclis Başkanı Sibel Siber de etkinlikte bulunan kişilerin farklı farklı hikayeleri, yörelerinden getirdiği kültürleri olduğunu belirterek, Kıbrıs Türk halkının farklı gelenek ve kültürlerden ortak geleceğe yürüyen büyük, güçlü bir halk olduğunu vurguladı.

Siber, Kıbrıs Türk halkının birbirine sarılarak, destek olarak, birliğini geliştirerek daha güzel, mutlu ve huzurlu günlere gideceğine inandığını belirterek, Kıbrıs Türk halkı için geleceğin güzel olduğunu kaydetti.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER