ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Mayıs 2013 Çarşamba 08:43

Kızıl Ajan Eskişehir'de ortaya çıktı!

Kızıl Ajan Eskişehirde ortaya çıktı!

Eskişehir'de düzenlenen etkinliğe, Rus casusluk şebekesinden 'Kızıl Ajan' lakaplı Anna Chapman’ın da katılması şaşkınlığa yol açtı.


'Kızıl ajan' lakaplı Anna Vasilyevna Chapman, ismiyle Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Uluslararası Genç Doğa Bilimciler Turnuvası'nın açılış törenine katıldı. Anna Chapman, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın da iştirak ettiği törende Uluslararası Organizasyon Komitesi Üyesi sıfatıyla bir konuşma yaptı.

Eskişehir Valiliği ve Osmangazi Üniversitesi'nin ortaklaşa organize ettiği Uluslararası Genç Doğa Bilimciler Turnuvası törenle başladı. Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki törene, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Prof. Dr. Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ömer Balıbey, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Uluslararası Organizasyon Komitesi Üyesi Evgeny Yunosov, Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Recep Dimitrov, Vali Kadir Koçdemir, Uluslararası Organizasyon Komitesi Üyesi Anna Chapman katıldı.

Anna Chapman'ın, Rus Dış İstihbarat Servisi'nin en önemli ajanlarından olan ‘kızıl ajan’ lakaplı Anna Vasilyevna Chapman olduğu ileri sürüldü. Açılış törenine sonunda İngilizce olarak yaklaşık 4 dakika konuşan Anna Chapman, protokoldekilerle aynı yerde oturdu. Geceyi Eskişehir’de geçiren Chapman, açılış töreninde yaptığı konuşmada, bilimin hayatın uzamasına katkı sağladığını ifade etti. Anna, “Bugün buradayım çünkü bilim, benim daha uzun yaşamamı katkı sağlıyor. Ülkemin akademik bir çevreye ve bilimi destekleyen yetenekli insanlara sahip olmasını istiyorum. Bu nedenle de bu harika etkinliğin içerisindeyim. Çok mutluyum, her şey çok güzel.” diye konuştu.

Chapman'ın, Uluslararası Genç Doğa Bilimciler Turnuvası Tertip Komitesi ile önce uçakla İstanbul’a, ardından da dün kara yoluyla Eskişehir’e geldiği öğrenildi

Bu arada Chapman'ın adı, Uluslararası Genç Doğa Bilimciler Turnuvası (www.iynt2013.com) isimli resmi internet sitesindeki listede yer almadı Söz konusu sitede diğer komite üyelerinin resim ve isimleri mevcut.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER