ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Haziran 2014 Perşembe 18:06

Kışanak, Kocaköy ve Lice'de muhtarlarla bir araya geldi

Kışanak, Kocaköy ve Licede muhtarlarla bir araya geldi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Lice ve Kocaköy muhtarlarıyla bir araya geldi.


Demokratik, katılımcı yönetim anlayışı gereği 5 yıllık çalışma programını muhtarlarla birlikte oluşturmak istediklerini söyleyen Kışanak, ilçe ve köylerin yaşam kalitesini artırmak ve standartlarını yükseltmek için hizmet edeceklerini söyledi.

Kışanak, muhtarlara yaptığı konuşmada, "Eksiklerimiz, ihtiyaçlarımız, sorunlarımız var. Ancak hep birlikte bunun üstesinden gelecek ve büyük fark yaratacağımıza inanıyorum" dedi. İlçe ve köylerdeki yaşam kalitesini artıracaklarını söyleyen Kışanak, bunun için planlı çalışmanın önemli olduğunu ve muhtarlarla Büyükşehir Belediyesi’nin iletişiminin devam edeceğini söyledi.

Yeni yasa ile birlikte ilk kez Büyükşehir Belediyesi’nin köylerle ilgili çalışmalardan sorumlu olduğunu belirten Kışanak, "Sizler de bizim yönetimimizin ortağı ve paydaşısınız. Kocaköy’ün en iyi hizmet alması için paydaşsınız." ifadesini kullandı. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde kurumsallaştığını söyleyen Kışanak, altyapı sorunlarının çözülmesi için DİSKİ Şube Müdürlüğü’nü kurduklarını anlattı. Yollarla ilgili de 9 bölge şefliğini kurduklarını aktaran Kışanak, "Yollar merkezden yönetilecek bir iş değil. En kısa zamanda yerinden ve hızlı bir şekilde çalışmaları sürdüreceğiz." diye konuştu.

Kocaköy’ün yollarının diğer ilçelere göre daha iyi durumda olduğunu belirten Kışanak, şunları söyledi: "Çok fazla eksiği yok. Mevcut yollar bozulmuş, bakım ve onarım çalışmaları ve asfalt çalışması Ağustos ayı itibarıyla yapılacak. Asfalt olmayan 13 kilometrelik bir yola da yeni asfalt yapacağız."

'SUYUMUZU TASARRUFLU KULLANALIM'

İçme suyuyla ilgili sıkıntı olmadığını ancak bahçelerde kullanmaktan kaynaklı sıkıntı yaşandığını hatırlatan Kışanak, bu konuda duyarlılık gösterilmesini istedi. Kışanak, şu çağrıda bulundu: "Bu kaynak hepimizin. Suyumuzu tasarruflu kullanacağız ve sulama yapmayacağız. Bağ, bahçe, sebze ekiciliği artsın çoğalsın bunu istiyoruz ama içme suyuyla yapmamalıyız."

Daha sonra Lice ilçesine gelen Kışanak, buradaki 70 muhtarla ve Lice halkıyla Fis Dinlenme Tesisleri’nde bir araya geldi. Lice Belediyesi Eş Başkanı Rezan Zoğurlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda, "Bizler hep beraber bir halk olarak ayakta kalmaya sorunlarımızı çözmeye ve kendi geleceğimizi yaratmaya çalışıyoruz." diyen Kışanak, yerel yönetimlerin de halkın kendi özgürlüğünü sağlama, özgün özerk yönetimlerini oluşturmanın bir parçası olduğunu söyledi. Öncelikli olarak halka dayalı bir çalışma yöntemiyle, açık, şeffaf ve demokratik biçimde halkla birlikte bütün süreçleri paylaşarak çalıştıklarını ifade eden Kışanak, "Sizleri de yerel yönetimlerin bir parçası olarak görüyoruz." dedi.

Lice’nin yol, su ve kanalizasyon gibi çok ciddi altyapı sorunlarının olduğunu kaydeden Kışanak, ellerinden gelen imkanları kullanacaklarını söyledi. Yol çalışmalarına ilişkin Yol Şube Müdürlüğü’nün burada bir şantiye kurarak, yerinden sorunları çözeceğini anlatan Kışanak, bu yıl Lice’de 25 kilometrelik köylerin grup yollarının asfaltlanacağını ve bunun artarak devam edeceğini kaydetti.




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER