ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Mart 2014 Çarşamba 19:34

Kırım'ın tek taraflı olarak Rusya'ya bağlanması


İsviçre, Kırım'ın tek taraflı olarak Rusya'ya bağlanmasından sonra Avrupa Birliği (AB) tarafından bazı Rus ve Kırımlılara Schengen vizesi verilmemesi kararına uyacağını bildirdi.
İsviçre Konfederasyonu internet sitesinde yer alan açıklamada, Rusya'nın Kırım'ı ilhakı kınanarak, İsviçre'nin Batı'nın yaptırımlarının uygulanmasını ihlal etmeyeceği belirtildi.
Bu çerçevede bütün önlemlerin alınacağına işaret edilen açıklamada, İsviçre'nin kriz başladığından beri Ukrayna'daki gelişmeleri çok yakından izlediği de kaydedildi.
İsviçre'nin siyasi tarafsızlığını ve taraflarla diyaloğunu sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, ancak "Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesinin uluslararası hukuka ve ülkelerin toprak bütünlüğü prensibine aykırı olduğu" vurgulandı.
AB, 33 Rus ve Kırım vatandaşına Schengen vizesi vermeme kararı almış, AB üyesi olmayan ancak Schengen bölgesine dahil olan İsviçre'nin tavrı merak konusu olmuştu.
İsviçre Konfederasyonu internet sitesindeki açıklamada ayrıca İsviçre'nin, AB, ABD ve bazı ülkeler tarafından alınan diğer yaptırım kararlarının uygulanıp uygulanmayacağına karar verme hakkını saklı tuttuğu belirtildi.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER