ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2013 Pazartesi 23:29

Kırca'nın amacı belli oldu: "Kızlar açık olsun... "

Kırcanın amacı belli oldu: "Kızlar açık olsun... "

İktidara karşı yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Levent Kırca sonunda amacını açıkladı.


Tiyatrocu Levent Kırca, AK Parti'ye saldırmaya devam ediyor. Gezi olaylarıyla ilgili hakarete varan açıklamalarda bulunan Kırca'nın, saldırgan tavrının sebebi bakın neymiş?

Levent Kırca bir oyun için bulunduğu Nevşehir'de yaptığı açıklamada, "Sanatçıları Cumhuriyet'e sahip çıkmaya çağırıyorum. Yoksa Cem Yılmaz benim umurumda değil" dedi.

'AT OLSAYDIM ATLARI ÇAĞIRIRDIM'

"Tavuk olsaydım tavukları, at olsaydım atları çağırırdım. Sanatçı olduğum için sanatçıları çağırıyorum. Diyorum ki; bu kavga tek başına Levent Kırca'nın ya da bu iş için ortalarda olan 3 sanatçının vazifesi değil.

KIZLAR AÇIK OLSUN DİYE MÜCADELE VERİYORUM

''Çocuğunuz çoluğunuz, torununuz tombalağınız için sahip çıkın. Memleketi şeriat düzenine götürüyorlar. Ben kızlarımızın yarında karşıma açık saçları, gözlüğü, kısa kollu esbablarıyla karşıma gelmesinin mücadelesini veriyorum''.

GEZİ OLAYLARI ÇAĞRIMIN KARŞILIĞIDIR

Sanatçıları Cumhuriyet'e sahip çıkmaya çağırdığını, Cem Yılmaz'ın umurunda olmadığını söyleyen Levent Kırca, "Gezi Parkı olayları benim çağrımın karşılığıdır. Türkiye'nin yüzde 75'inin ayaklanması benim çağrımın karşılığıdır. Tayyip Erdoğan hükümetinin gidiyor, panik halinde olması, ABD'nin Tayyip'ten vazgeçmesi benim çağrımın karşılığıdır. Cumhuriyet'in yeniden gündeme gelmesi, Türk halkının buna sahip çıkıyor olması çağrılarımın karşılığıdır. Benim için bugün Türkiye'de bir bayramdır. Önümüzdeki ilk seçimlere kalmadan Tayyip Erdoğan ve hükümeti gidecektir. Bunu buraya yazıyorum. Bitmiştir. Yasal yollarla, demokratik yollarla ellerimizde karanfillerle biz bu hükümeti bitirmişiz." 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER